Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Πέταξε» παπούτσι στον… Παπουτσή το ειρηνοδικείο Λαυρίου


Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων. Την προσωρινή παύση των εργασιών αναφορικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα,... αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Την προσωρινή παύση των εργασιών αναφορικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο δέχτηκε αφενός το αίτημα κατοίκων της περιοχής ότι στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ έχουν οι ίδιοι ιδιοκτησίες και αφετέρου ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, με δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, τονίζει ότι αισθάνεται δικαιωμένος και προσθέτει ότι «έργα που δεν επιθυμεί η Τοπική Κοινωνία, δεν πραγματοποιούνται». Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Λεβαντής κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρπίλη, τον διαβεβαίωσαν ότι ναι μεν ο περιφερειακός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί αλλά θα σεβαστούν στο ακέραιο οποιαδήποτε απόφαση λάβει το δικαστήριο. Σε επισήμανση της aftodioikisi.gr ότι το ΥΠ.ΕΣ. θεωρεί το Ειρηνοδικείο Λαυρίου αναρμόδιο καθώς υπάρχουν και άλλες εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες στο ΣτΕ, ο νέος δήμαρχος Λαυρεωτικής υποστήριξε ότι «ούτε το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο», καλώντας το να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την αναστολή της απόφασης.

Να σημειωθεί πως η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα αναμένεται στις 12 Ιανουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...