Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ατυχής η.. « παρομοίωση ». Μια ζωή …πατάτες ο ΧΟΝΤΡΟΣ.


Τηλεγράφημα στον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία απέστειλε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, πληροφορηθείς το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας, κατά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γορτυνίας
Στο τηλεγράφημα του ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει: « Άξιε διάδοχε του Γρηγορίου του Ε', Άγιε Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Σύμπας ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, στέκεται νοερά στο πλευρό Σας για τη σθεναρή επισκοπική στάση, προχθές στη Δημητσάνα».

Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε που επικαλείσαι ρε αγράμματε είναι ότι ποιο ατυχής παρομοίωση μπορούσες να κάνεις. Τι εννοείς ότι μπορεί να τον κρεμάσουν και αυτόν οι τούρκοι και να πάρουν το πτώμα του οι εβραίοι για κονόμα; Εξάλλου η ιστορία λέει ότι « παρέμεινε πιστός στον Σουλτάνο, και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη φιλική εταιρία. Αναθεμάτισε τρις τους επαναστατημένους Έλληνες. Ο πρώτος αφορισμός μάλιστα "πεγράφη συνοδικς π τς γίας Τραπέζης", κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να σημάνει το τελειωτικό χτύπημα στη χαμένη εκστρατεία του Υψηλάντη στις Ηγεμονίες. Σύμφωνα επίσης με την επιστολή που απέστειλε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους Σουλιώτες, στις 19 Ιανουαρίου: "Ο μεν Πατριάρχης βιαζόμενος παρά τας Πόρτας (σσ. Τουρκική Αυλή) σας στέλλει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρτα, εσείς όμως να τα θεωρείται ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βία και δυναστείαν και άνευ θελήσεως του πατριάρχου. Ο ίδιος δε ξεκαθάρισε πριν τον θάνατο του ότι αυτός όπως και το Γένος ήταν αμέτοχοι στην επανάσταση, Αλλά αυτό δεν τον έσωσε αφού ο Σουλτάνος όχι μόνο τον καθαίρεσε, αλλά και τον εκτέλεσε. Έτσι, μετά τη λειτουργία του Πάσχα το 1821 συνελήφθη, και το απόγευμα της ίδιας μέρας απαγχονίστηκε στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου παρέμεινε κρεμασμένος για τρεις ημέρες, εξευτελιζόμενος από τον όχλο. Μια ομάδα τριών Εβραίων «έμπορων» αγόρασαν το πτώμα του, και το περιέφεραν στους δρόμους για να… εισπράξουν, και τέλος το έριξαν στον Κεράτιο. Τα ονόματα των τριών αυτών Εβραίων ήταν Μουτάλ, Μπιταχί και Λεβύ»

,


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μακακα Ίχνος, ο ίδιος ο Μητροπολίτης αυτοαποκαλείται διάδοχος του Γρηγορίου του Ε'

Κόπανε, και από ιστορία άστα να πάνε, σκίζεις κουφάλα...αριστερέ μακακα.

Ixnos είπε...

Καλά ρε ...δεξιέ ..... Ασε πρωτοχρονιάτικα μην χαλάσουμε τις καρδιές μας,Ο μητροπολίτης μπορεί να λέει οτι θέλει γιατί τον ακουν μόνο στην....ποταμιά .Οσο για ..ιστορία είχαμε καθηγητή τον...Μπουμπούκο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...