Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Εάν δεν του δώσετε το κατιτίς του, δεν πρόκειται να βγάλει τον σκασμό.


Θα αργήσουν να δουν πυρομαχικά στα άρματα μάχης Leopard οι στρατιωτικοί..Υποτίθεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει και απομένει η παραγγελία της πρώτης παρτίδας 12.000 πυρομαχικών για τα LEO2HEL και LEO2A4. Ο υπουργός Άμυνας όμως έχει γίνει δέκτης καταγγελίας για σοβαρή παρατυπία των Γερμανών που έχουν πάρει τη παραγγελία και δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή έως ότου η ορθότητα όσων καταγγέλθηκαν διερευνηθεί. Τι βρήκε ο υπουργός για άλλοθι και δεν υπογράφει το αίτημα για την υποβολή επίσημης οικονομοτεχνικής προσφοράς (RFP) από τους Γερμανούς που έχουν πάρει τη παραγγελία των 12.000 βλημάτων αφήνοντας άσφαιρα τα Leopard; Η Γερμανική Ραϊμένταλ που είναι στην ουσία ο αποδέκτης του συμβολαίου ,έχει υπογράψει σύμβαση παροχής συμβουλών με εταιρεία που φέρεται ότι ανήκει σε Έλληνα ο οποίος όμως έχει την έδρα της εταιρείας στη Κύπρο! Αυτό είναι παράνομο αφού δεν μπορεί να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα ,αλλά να αποφεύγεις την εφορία μέσω Λευκωσίας! Η υπόθεση για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το 2002,μετά από τη προμήθεια των αρμάτων μάχης. Δηλαδή πήραμε τα άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά κι αυτά είναι ακόμη και σήμερα άσφαιρα! Πρόσφατα αποφασίσθηκε αρχικά η προμήθεια των 12.000 για την κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών επιχειρησιακών αναγκών και σε δεύτερη να προχωρήσει στη παραγγελία άλλων 75000,μέσω διαγωνισμού.
Αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιούσε βέβαια αμερικανούς, ισραηλινούς αλλά και ιταλούς οι οποίοι «κυνηγούσαν» το πρόγραμμα .
Η υπόθεση μπερδεύτηκε όταν ο Καρατζαφέρης και ο Κοραντής του ΛΑΟΣ δεν πήραν φράγκο από τον «έμπορο», και άρχισαν να φωνάζουν στη Βουλή ,ότι αγοράζουμε τα ίδια βλήματα με τους Τούρκους αλλά στη διπλάσια τιμή, για να χαλάσουν την δουλειά προς όφελος άλλων ενδιαφερομένων . Τα επιχειρήματα του Βενιζέλου ήταν ότι οι Τούρκοι είχαν αγοράσει το 2005 και μάλιστα μαζί με τ΄ άρματα που είχαν παραγγείλει και γι΄ αυτό και πέτυχαν καλύτερη τιμή.
Το υπουργείο Άμυνας έχει διαμηνύσει στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς ότι είτε θα εναρμονιστούν απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία, είτε βλήματα δεν παίρνουνε.

Αφού δεν του έδωσαν το κατιτίς του λογικό είναι να φωνάζει ο χοντρός, έξαλλου έχει και …υποχρεώσεις στους… Εβραίους να εκπληρώσει. Άντε να μην κολαστούμε άγιες ημέρες, και σήμερα έδωσε και γαλοπούλες μαζί με ένα μικρό πουρμπουάρ σε αναξιοπαθούντες, για το καλό της …ψυχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...