Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Έκαναν κομάντο τον… Πεταλωτή ?Γιατί ρε καθαρματάκια θέλετε να ξεφτιλίσετε και τις ειδικές δυνάμεις; Τι τον περάσατε τον πράσινο μπερέ ; Για αναμνηστικό βάζο; Για να τον πάρουμε στο Μεγ. Πεύκο φτύναμε αίμα. Δεν το γνωρίζεται; Πολύ βαθειά έχει φτάσει η ξευτίλα σας.

Από την εφημερίδα Έθνος
«Ένας πράσινος μπερές και το στιλέτο του καταδρομέα» απονεμήθηκαν χθες στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Πεταλωτή, κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Αντιστρατήγου Κυρούδη Νικολάου στη Νέα Σάντα Ροδόπης…»

Η εν λόγω κίνηση, εκ μέρους Διοικητή Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων μάλιστα, είναι απαράδεκτη και προκλητική για τους εξής λόγους:

1ον) Βάσει των ισχυουσών διατάξεων ο πράσινος μπερές απονέμεται σε όσους κληρωτούς στρατιώτες υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις και έχουν με επιτυχία ολοκληρώσει τη σχετική εκπαίδευση, καθώς και σε όσα στελέχη έχουν αποφοιτήσει από το Σχολείο Καταδρομών του Κ.Ε.Α.Π. Εξ όσων γνωρίζουμε ο Πεταλωτής δεν ανήκει σε καμία εκ των δύο κατηγοριών.

2ον) Η ιστορία των Λόχων Ορεινών Καταδρομών του Ελληνικού Στρατού γράφτηκε με αίμα την περίοδο 46-49 στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας και το 1974 στην Κύπρο. Επομένως ο πράσινος μπερές και το μαχαίρι του Έλληνα Καταδρομέα φέρουν τεράστιο ειδικό βάρος και δεν είναι feaux-bijoux αναμνηστικά για να τα χαρίζει ο κάθε διοικητής στον κάθε υπουργό, όποτε γουστάρει.

3ον) Ο Πεταλωτής, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πράσινο μπερέ, παρά μόνο με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης το μόνο μαχαίρι που ξέρει να χρησιμοποιεί – αυτός και οι όμοιοί του – είναι το μαχαίρι που κόβει το ψωμί των χαμηλοσυνταξιούχων και των μισθωτών.

Δείτε δω http://rodopinews.gr/?p=14671

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να τα ζητησεις πισω γιατι δεν εχεις κανανα δικαιωμα να διχειριζεσαι συμβωλα ιστορικα και να τα χαριζεις με ανταλαγμα καμια προσωπικη ψιλοπροαγωγη ειδικα σε πολιτικους. Απο αυτους οι περισοτεροι ουτε φανταροι Ι5 δεν πηγαν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...