Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τον ΟΛΑΝΤ και τους Αμερικανους τους ρώτησαν οι δούλοι ; Μήπως θέλουν να πάνε στα σύνορα; Στα προτεκτοράτα άλλοι αποφασίζουν .



Το κατώφλι των δήθεν ανακριτών διαφθοράς θα περάσουν τις επόμενες ημέρες 30 πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών της εταιρίας De Puy της Johnson & Johnson προκαλώντας στο δημόσιο ζημιά εκατομμυρίων ευρώ. 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών πράξεων, δέκα γιατροί που υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στελέχη εταιριών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εταιρίας De Puy.
Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 – 2006 και η ζημιά εκτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα “δώρα” που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που είχαν τίτλο “best doctors” ,με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρίας εντόπισαν ανταλλαγή e-mail μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιριών


Λόλα να ένας υπουργός -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...