Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο Τριηραυλίτης * γαλέριος Κατρουγκάλιος δίνει ρυθμό.



Πλέον ξένοι «τεχνοκράτες» θα αποφασίζουν για το μέλλον του Έλληνα εργαζόμενου .Στήθηκε  «διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων» που θα αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης των εργασιακών για τη χώρα μας
Με μια εξοργιστική απόφαση στα όρια της αντισυνταγματικότητας ο δήθεν υπουργός Εργασίας, Κατρούγκαλος, δήθεν αποφάσισε τη σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης των Εργασιακών για τη χώρα και με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από δυο... Γερμανούς τεχνοκράτες. Όπως φαίνεται η ανίκανη κυβέρνηση υπέκυψε σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, δίνοντας  ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των «θεσμών» - εκβιαστών, να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο κατά του ελληνικού λαού.
Από ποιους αποτελείται η επιτροπή «εξυγίανσης»
Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη (06/04) αναμένεται να συνεδριάσει στις Βρυξέλες η επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός Εργασίας και περιλαμβάνει και τους δυο Γερμανούς τεχνοκράτες, ώστε να τεθούν επί τάπητος ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικός νόμος και να διαμορφωθούν σύμφωνα με ευρωπαϊκές πρακτικές.
Ο Ολλανδός καθηγητής Οικονομικής της Εργασίας Γιαν βαν Άουερς  θα προεδρεύει.  Η ελληνοΓερμανικη  κυβέρνηση αποδέχτηκε να την εκπροσωπήσουν δύο Γερμανοί, ενώ την τελευταία στιγμή πείστηκε να συμμετάσχει ο καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Κουκιάδης πρώην ΤΑΙΠΕΔ και φίλος του Βενιζέλου.
Η σύνθεση της 8μελούς, κατόπιν εντολών από την Γερμανία  έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Jan Van Ours (Ολλανδός καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ ) και μέλη οι Gerhard Bosch (καθηγητής σε θέματα εργασίας και οικονομικής κοινωνιολογίας στο Εσσεν), Bruno Veneziani (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Μπάρι), ο Fernandes Monteiro (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Πόρτο), Wolfang Daubler (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Βρέμη), Γιάννης Κουκιάδης (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη και πρώην υπουργός), Juan Jimeno (διευθυντής του τμήματος ερευνών της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας) και Petro Silva Martins (καθηγητής οικονομικών της εργασίας στο Queen Mary College).

*Τριηραυλίτης: Χρησιμοποιούσε αυλό και ήταν υπεύθυνος του ρυθμού της κωπηλασίας στην γαλέρα.



 Έρχονται, έρχονται... Οι ξένοι τοποτηρητές σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών – τοκογλύφων θα είναι πλέον οι ουσιαστικοί διοικητές. Οι άλλοι, οι Έλληνες διοικητές, θα είναι «τύποις». Στην ουσία θα είναι οι Φιλιππινέζες των ξένων τοποτηρητών. Δεν θα μπορούν να πάρουν καμία απόφαση . Ούτε χαρτί τουαλέτας – εάν δεν έχει την έγκριση του τοποτηρητή. Τέτοια ξεφτίλα. Γιατί δεχτήκαμε τέτοια ξεφτίλα; «μα τα προβλέπουν τα μνημόνια». Δηλαδή η ξεφτίλα είναι συλλογική, γιατί το τελευταίο μνημόνιο το ψήφισαν 260 τόσοι εκπρόσωποί μας.

Αυτή λοιπόν είναι η εθνική κυριαρχία...

 Αλλά αφού οι άρχοντές μας ψήφισαν την αυτοκατάργησή τους, τι τους θέλουμε και τους πληρώνουμε αδρά; Αφού εκχώρησαν την διακυβέρνηση της χώρας στους τοκογλύφους τι στο καλό τους χρειαζόμαστε; Οι 300 (με λίγες εξαιρέσεις) είναι «πουλημένα τομάρια» και με την μία ή την άλλη δικαιολογία ψήφισαν και ξαναψήφισαν τον αφανισμό της χώρας. Και συνεχίζουν αν ψηφίζουν και εμείς συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε αδρά για το θεάρεστο έργο τους. Μια λέξη μου έρχεται στο νου να γράψω και την γράφω: «Αλητάμπουρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...