Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Στουρνάρας…. Όταν τα φέρουν τα κορόιδα …αλλάζουμε τον νόμο. Πρώτη φορά θα είναι;



«Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των capital controls θα είναι να μπορεί να βγάλει χωρίς φόβο ο πολίτης τα λεφτά από τα στρώματα, καθώς το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκεινται σε κεφαλαιακό έλεγχο», είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στην «Αυγή».                                                                      
Εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα την απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Και επιμένει ότι θα ήταν για όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους ενώ θεωρεί, με τεχνοκρατικά επιχειρήματα, ότι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνδυασμό με περισσότερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Όσο για την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ο Γιάννης Στουρνάρας την αντιμετωπίζει με επιδεικτική ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την ελληνική οικονομία, ούτε θα προκαλέσει προβλήματα στην δεύτερη αξιολόγηση.


Η βίαιη αλλαγή που επιχειρείται στις διοικήσεις των τραπεζών είναι το πρώτο βήμα της εγκαθίδρυσης δοτής από τους δανειστές κυβέρνησης. Το άλλοθί τους θα είναι τα άδεια ταμεία του κράτους και η μη εφαρμογή του προγράμματος από ελληνικής πλευράς. Σ΄αυτή την περίπτωση εάν υποθέσουμε ότι κλωτσάμε και θελήσουμε να φύγουμε από το ευρώ αυτό που θα συμβεί είναι να μετατραπούν τα 400 δις ευρώ του χρέους μας σε δραχμές-αντιλαμβάνεσθε πόσους αιώνες (και πόσες γενιές Ελλήνων) θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να ξεχρεώσει.
Οι δανειστές επιχειρούν πλέον ανοιχτά να πάρουν στα χέρια τους την το Οικονομικό Επιτελείο του Κράτους: Από τις Τράπεζες και το TXS, ως το ΤΑΙΠΕΔ, τα υπ. Οικονομικών-Ανάπτυξης, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα αποθέματα χρυσού, την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και πάει λέγοντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...