Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γαλλία: "Όταν ο νόμος μπει σε εφαρμογή, οι αμφισβητίες θα σιγήσουν».Να μην λένε για τον Ερντογαν,  γιατί είναι χειρότεροι οι Γάλλοι δήθεν δημοκράτες. Ούτε ο ΠΕΤΑΙΝ δεν θα το έκανε. Αυτή η κωλοΕυρωπη τους θα διαλύσει. Δεν έχει μέλλον.  .
Ο νόμος που διαλύει εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και κατέβασε χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για πάνω από τρεις μήνες είναι πλέον νόμος του κράτους .
Επιβλήθηκε τελικά χθες από την γαλλική κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ψηφοφορία από την βουλή, με την χρήση του άρθρου 49, παράγραφος 3 του Συντάγματος. 

Όπως αναφέρει η DW, σύμφωνα με το άρθρο, ο πρωθυπουργός μπορεί να παρακάμψει τη βουλή εφόσον έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου και εφόσον δεν υποβληθεί πρόταση μομφής εντός 24 ωρών.

Τότε αναγνωρίζεται τελικά ως νόμος του κράτους. Το 24ωρο λήγει το απόγευμα, στις 16.30 τοπική ώρα, και για την ώρα δεν διαφαίνεται πρόταση μομφής στον ορίζοντα.
Η κυβέρνηση επέλεξε και την κατάλληλη χρονική στιγμή για ένα τόσο κρίσιμο θέμα: Το κοινοβούλιο της χώρας ήταν ήδη μισοάδειο και αύριο κλείνει για τις θερινές διακοπές.

Η κυβέρνηση είχε ήδη παρακάμψει τη Βουλή κατά την πρώτη ανάγνωση, προκαλώντας την οργή της αριστεράς, που θεωρούσε απαράδεκτη τη χρήση του συγκεκριμένου άρθρου από «σοσιαλιστική» κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν είχε καμία ελπίδα να περάσει το νόμο με ψηφοφορία με δεδομένη την διάσπαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας . 

Αλλά το πιο ωραίο το ακούσαμε από σοσιαλιστή. Το είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλιστών Μπρούνο Λερού: "Όταν ο νόμος μπει σε εφαρμογή, οι αμφισβητίες θα σιγήσουν».
Ωστόσο η δεξιά αντιπολίτευση όπως και τα ακροαριστερά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Συμβούλιο όπου θα θέσουν θέμα εγκυρότητας του νόμου. 

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προκήρυξαν νέες κινητοποιήσεις την 15η Σεπτεμβρίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...