Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Λάθος υπολογισμούς κάνετε κύριοι.Το 80% πηγαίνει συνολικά στο κράτος. Δεν υπολογίζετε ότι από τα υπόλοιπα σαράντα τρία πόσα παίρνει το κράτος υπο μορφή Φ.Π.Α τέλη κυκλοφορίας, φόρο εισοδήματος και πολλά άλλα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή της Κυριακής»,oλο και πιο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι έλληνες αφού με τις νέες εισφορές και κρατήσεις το μεγαλύτερο μέρος του μισθού καταλήγει στο κράτος. Για κάθε 100 ευρώ μισθού που λαμβάνει ο εργαζόμενος τα 57 ευρώ πηγαίνουν σε φόρους και εισφορές συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των μισθωτών.
 H Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε κρατήσεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη αλλά και μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ. Το 2016 με τον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης, που άρχισαν να παρακρατούνται, ο εργοδότης θα πληρώνει 100 ευρώ για τον εργαζόμενό του, αλλά από αυτά θα καταλήγουν στην τσέπη του υπαλλήλου του από 42,5 ευρώ έως και 67 ευρώ ανάλογα με το ύψους του μισθού. Τα υπόλοιπα, από 33 έως 57,5 ευρώ στο 100ρικο θα μπαίνουν στο ταμείο του κράτους με τη μορφή ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Καθημερινή και το 2015 η Ελλάδα κατατάχτηκε στην πρώτη θέση με συντελεστή κρατήσεων 41,06%. Με ποσοστό 40,9%, η Ελλάδα θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς, λειτουργώντας τιμωρητικά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα- μέλος του οργανισμού. Στην Ευρωζώνη, στις αμέσως επόμενες θέσεις από την Ελλάδα, σε επίπεδο κρατήσεων βρίσκονται η Γαλλία, το Βέλγιο, Η Ιταλία, η Φινλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σλοβακία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...