Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Φωτιά στα… κόκκινα.H μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη και ανιχνεύει συνταρακτικά στοιχεία εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου.
Σύζυγος μεγαλοεκδότη, από εκείνους που έχουν δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο κόκκινο, όπως απεκάλυψε το Πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής, εμπλέκεται στην Μαφία του Παράνομου Τζόγου.
Η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Ελένη Τουλουπάκη ερευνά στοιχεία για στοιχηματικές εταιρείες που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και είτε λειτουργούν παρατύπως είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος.
Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και τα αδικήματα που προκύπτουν είναι απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής αναφορά στην Αρχή. Μάλιστα οι τζίροι των συγκεκριμένων στοιχηματικών εταιριών ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
Στην εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό εμπλέκεται μεγάλη στοιχηματική εταιρεία που δρα στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται η σύζυγος μεγαλοεκδότη, ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, πρώην γενικός διευθυντής άλλης στοιχηματικής εταιρίας και ανώτατο στέλεχος εταιρείας που φαίνεται αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο Travel plan-ΕΠΟ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στοιχεία της δικογραφίας είχαν κλαπεί σε διάρρηξη που έγινε στην ΥΕΕΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ), αλλά η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος φρόντισε ώστε να τα ξαναπάρει στα χέρια της.
Η υπόθεση αναβίωσε από ένα έγγραφο που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και στα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Στο έγγραφο αυτό περιγράφεται με ακρίβεια πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Παράλληλα φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα. Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες δεν υποβάλουν καν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ούτε αποδίδουν ΦΠΑ!
Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύει τις παρατυπίες στη λειτουργία ορισμένων στοιχηματικών εταιρειών που εμφανίζονται με νόμιμη προσωρινή άδεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...