Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

“Κοινωνικά φρονήματα” γιατί δεν θέλουν;Ναι, αλλά με προϋποθέσεις λέει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με γνωμοδότηση της για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς αυτό θα εμπεριέχει πολλά προσωπικά δεδομένα.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά από τον ΟΑΣΑ στο πλαίσιο του νέου Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου. Σε αυτή τη διαδικασία, ο ΟΑΣΑ θα πρέπει να ταυτοποιήσει όλους τους επιβάτες που χρησιμοποιούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών αλλά και εκείνων που χρησιμοποιούν μειωμένο εισιτήριο ή εκείνους που δεν πληρώνουν καθόλου κόμιστρο.
Για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρέπει να δοθεί από τους πολίτες ένα πλήθος προσωπικών δεδομένων (όπως Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης-ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, αριθμός fax, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση κ.ά) τα οποία θα υφίστανται επεξεργασία στο πλαίσιο του εν λόγω συστήματος.

Προαιρετικό θα είναι πόσες γκόμενες η γκόμενους  έχουν, καθώς …εάν τον παίρνουν από πίσω.

Στη νέα κάρτα, θα υπάρχει φωτογραφία του επιβάτη-δικαιούχου, το όνομά του, ενώ θα υπάρχει και τσιπάκι. Η νέα κάρτα θα είναι υποχρεωτική για όλους όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την παραπάνω μορφή (απεριόριστες διαδρομές, μειωμένο κλπ)

Καλύτερα να ζητούσαν και Φώτο των γεννητικών οργάνων τους, που είναι ποιο έγκυρα ακόμη και από τα αποτυπώματα.

Η Αρχή υπογραμμίζει τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται και καταχωρούνται για την κάρτα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.   Μάλιστα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητεί από τον ΟΑΣΑ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην υπάρξει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αλλά και να προβεί στην εκπόνηση εκτίμησης των επιπτώσεων από την επεξεργασία τους.

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ-ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ . ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΩΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΕΣΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ .....
Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...