Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Θα τα βάλει μαζί με τα δικά μας κατασχεμένα αποθέματα.

Προσθήκη λεζάντας


Για τον υπόλοιπο χρυσό που μάζεψαν οι σαράφηδες από τους εξαθλιωμένους Έλληνες μέσω των ενεχυροδανειστηρίων για λογαριασμό των Γερμαναράδων δεν μιλάμε, γιατί είναι όσο τα κατασχεμένα αποθέματα μας.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) επιταχύνει τον επαναπατρισμό των αποθεμάτων της χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Τα αποθέματα 3.378 τόνων χρυσού και αξίας 120 δισ. ευρώ είχαν σταλεί για φύλαξη σε ασφαλή καταφύγια στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου, μακριά από το βεληνεκές της Μόσχας.  
Με την Ευρώπη, όμως, να σκοντάφτει από κρίση σε κρίση, το γερμανικό κοινό ανησυχούσε για τη διατήρηση του χρυσού στο εξωτερικό. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο μπορεί να χρειασθούν για να στηρίξουν ένα νέο γερμανικό μάρκο, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη.
Έχοντας μεταφέρει ήδη 583 τόνους χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, η Μπούντεσμπανκ σχεδιάζει να φέρει στη Φρανκφούρτη τα μισά αποθέματά της έως το τέλος του 2017, πολύ πριν από το 2020, όπως προβλεπόταν, με τα υπόλοιπα να παραμένουν στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο επαναπατρισμός έχει κοστίσει έως τώρα 6,9 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε. Ελπίζοντας να κατευνάσει το κοινό και να μειώσει τη φημολογία ότι κάποια από τα αποθέματα χρυσού μπορεί να μην είχαν επιστρέψει στη Γερμανία, η Μπούντεσμπανκ ανακοίνωσε το 2015 μία λίστα 2.300 σελίδων με ράβδους χρυσού, υποσχόμενη αυξημένη διαφάνεια για να καθησυχάσει τους Γερμανούς.
Κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το 98% του γερμανικού χρυσού φυλάχθηκε στο εξωτερικό. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς του, η Μπούντεσμπανκ θα διατηρεί 1.236 τόνους στη Νέα Υόρκη, 432 τόνους στο Λονδίνο και τους υπόλοιπους στη Φρανκφούρτη. Η τρέχουσα μεταφορά αφορά 300 τόνους από τη Νέα Υόρκη και 374 τόνους από το Παρίσι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και θα τα βάλει μαζί με τα δικά μας...!

Ανώνυμος είπε...

Top 10 Countries with Largest Gold Reserves

1.ΗΠΑ
2.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
3.ΙΤΑΛΙΑ
4.ΓΆΛΛΙΑ
5.ΚΙΝΑ
6.ΡΩΣΣΙΑ
7.ΕΛΒΕΤΙΑ
8.ΙΑΠΩΝΙΑ
9.ΟΛΛΑΝΔΙΑ
10.ΙΝΔΙΑ

Latest Official Wolrd Reserves
http://www.gold.org/research/latest-world-official-gold-reserves


Δ.Καζάκης: Γιατί η Γερμανία αγοράζει μανιωδώς ΧΡΥΣΟ;

https://www.youtube.com/watch?v=RFAec4ev8SA

Ανώνυμος είπε...

Το έχουν ξανακάνει οι Γερμανοί (Εθνικοσοσιαλιστές-NAZI)
στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο
http://www.koutipandoras.gr/article/ti-apegine-arage-o-xrysos-twn-nazi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...