Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Πολιτικά είναι ….δεσποινίς ετών 44.



Σήμερα, ο Χριστόφορος Βερναδάκης ζήτησε να μη «βάλλεται» για την τραγωδία με τους άνω των 88 νεκρούς, «διότι είναι μόνο 44 ετών». Όμως και ο Νέρων ήταν μικρότερος, αλλά έμεινε στην ιστορία.
«Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός του συνεργάτης Χριστόφορος Βερναδάκης, επαναφέροντας στο προσκήνιο το «νεαρόν της ηλικίας» του Αλέξη Τσίπρα.
Και αυτό τη στιγμή που η χώρα θρηνεί ήδη 88 νεκρούς αριθμός που δύναται να αυξηθεί περαιτέρω όπως έδειξε και η ανάσυρση μια ακόμη σορού το πρωί από τη θάλασσα.
Σε κάθε μεγάλη κρίση είτε οικονομική είτε εθνική γίνεται επίκληση του νεαρού της ηλικίας του, της απειρίας και των αυταπατών.
Φέρνοντας τα capital controls που διέλυσαν την οικονομία και ένα τρίτο μνημόνιο, ο Τσίπρας και οι επιτελείς του έκαναν λόγο για απειρία και αυταπάτες έναντι των δανειστών, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε... παρασυρθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη διότι ο ίδιος δεν γνώριζε οικονομικά.

Η απειρία του και το νεαρό της ηλικίας του αποτέλεσαν μόνιμο άλλοθι σε όσα δεινά προκλήθηκαν στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία, όπου η χώρα χρεώθηκε άνω των 100 δισ. ευρώ, δεσμεύοντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και ισοπεδώνοντας όχι τη μεσαία αλλά όλες τις τάξεις.

Στα εθνικά θέματα με την Τουρκία ακόμη και με τα Σκόπια στην αρχή της συζήτησης η απειρία ήταν το μόνιμο άλλοθι που δινόταν στον πρωθυπουργό αφού η ηλικία του και η «ορμή» που αυτή έχει, αποτελούσε όπως πίστευαν μια καλή επικοινωνιακή δικαιολογία.

«Φερθήκαμε πονηρά παρά την απειρία μας», δήλωνε ο ίδιος ο Τσίπρας τον Ιούλιο του 2017 στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά από μια ακόμη δυσμενή συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση. Είχαμε αυταπάτες, είχε πει ο ίδιος κατ' επανάληψη στο παρελθόν δηλώνοντας πως αυτές οφείλονται στην απειρία και την λανθάνουσα αντίληψη περί του πολιτικού και διεθνούς γίγνεσθαι.
Δυστυχώς, η απειρία του μας κοστίζει ακριβά. Σε όλους πλέον τους τομείς και όσο δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποδώσει ευθύνες θα συνεχίσει να κοστίζει.

Το ζήτημα είναι πως τρεισήμισι χρόνια μετά ο Τσίπρας αλλά και οι στενοί συνεργάτες του και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δηλώνουν πως δεν έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία.

Όμως ένας μικρός απολογισμός τρομάζει.

Τα ασύστολα ψέματα που είπαν για τα μνημόνια ,
η υπέρ-φορολόγηση,
το τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών και τα ανεξέλεγκτα hotspots παντού,
το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας,
η απελευθέρωση κακούργων από τις φυλακές,
η ασυδοσία των εγκλήματος,
ο αφοπλισμός της αστυνομίας και η εντολή στους πολίτες «αν μπουν ληστές σπίτι σας κάντε πως κοιμάστε»,
Ξέχασε ο ΒΕΡΝΑΔΆΚΗΣ να μας πει ότι εκτός από νέος ήταν και παντελώς ανεπάγγελτος ή μάλλον… «επαγγελματίας καταληψίας». Και σε επαγγελματία καταληψία κανείς δεν δίνει την παραμικρή ευκαιρία να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας!
Ξέχασαν να μας πουν πως δεν ήταν και καθόλου «άφθαρτος»…
«Σεσημασμένος» ήταν: Είχε στηρίξει τους εμπρησμούς της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008 και τον εμπρησμό της Μαρφίν το Μάιο του 2010.
Ακόμα και η Παπαρήγα είχε δημόσια καταγγείλει το 2009, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «χάιδευε» και «κάλυπτε» τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα τότε.
Ακόμα και πολύ πρόσφατα ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγε γελώντας στη Βουλή ότι η (εμπρηστική) βόμβα «μολότοφ» δεν είναι αναγκαστικά κακό πράγμα: εξαρτάται αν βρίσκεσαι από την πλευρά αυτού που την πετάει ή από την πλευρά αυτού που την «τρώει»!
Αυτός ο ανεύθυνος και άπειρος έγινε Πρωθυπουργός και επί των ημερών τους κάηκε μια ολόκληρη κωμόπολη και εκατόμβη θυμάτων.
Όχι κ. Βερναρδάκη. Δεν σηκώνει τις αμαρτίες άλλων. Τις δικές του αμαρτίες σηκώνει!
Αυτός και το Κόμμα σας επέλεξε, χρόνια τώρα, να υπερασπίζεται τα αυθαίρετα. Και τώρα του φταίει η… «αυθαίρετη δόμηση».
Αυτός και το κόμμα σας έβγαλε με υπέρ-φορολόγηση κολοσσιαία υπερ-πλεονάσματα πολλών δισεκατομμυρίων που τα ετοίμαζε για προεκλογικές «παροχές»! Και δεν έδωσε μερικά εκατομμύρια να αγοράσει  ή να νοικιάσει  πτητικά μέσα κατά των δασικών πυρκαγιών.
Αυτός και το κόμμα σας έκαναν «βουτιά στην ιεραρχία» και άλλαξαν τρεις αρχηγούς της Πυροσβεστικής σε τρία χρόνια, βάζοντας άπειρα ή ακατάλληλα πρόσωπα στην ηγεσία. Και την κρίσιμη στιγμή δεν υπήρχε κανείς να σταματήσει την πυρκαγιά.
Αυτός επέλεξε μετά την καταστροφή να πει ψέματα για τους νεκρούς. Αυτός και ο συγκυβερνήτης του Καμένος επέλεξαν να επιρρίψουν την ευθύνη για την καταστροφή στα θύματα της φωτιάς.
Δεν του έφταιξε η «ηλικία» του…
Το θράσος και η ανευθυνότητα του περίσσεψαν. Δεν είναι «νέος κι άμαθος»…
Είναι θρασίμι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα πόσα φέρετρα ενηλικιωνεται το μαλακισμενο σταλινικο; εεεεε;;; ;;

Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει τότε σε χρόνους ανυποψίαστους τι εστί τσιπροβερυκοκκο, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.....

Όταν τον έβλεπα να πηγαίνει στα 3 σατανιστικα κέντρα εξουσίας στον πλανήτη και να χαριεντιζεται μαζί τους(η φωτογραφία με τον Μπεργκολιο,όλα τα λεφτά)ήξερα ότι....τον μικρό Ιησουίτη τον ανάθρεψαν εντός Ελλάδος οι του Μαύρου Ιερατείου για το σημερινό ανθρωποθυσιαστικο του τραγικό παρών!!!!

Μα αλήθεια κανείς δεν κατάλαβε τότε στην Ισπανία ότι σκότωσαν=θυσίασαν τους πιλότους για να εγκαινιάσουν την εκλογή του μικρού Εωσφοριστη;Τόσο δύσκολο είναι;

Κανείς δεν είδε την αρχή του τελετουργικού στην δολοφονία του ΗΡΩΑ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ;;;

Κανείς δεν πήρε πρέφα ότι ο Καρολος ήρθε αμέσως μετά την ανθρωποθυσία μας δούλεψε βάζοντας τα αεροσκάφη του να πετάξουν δηθεν εις μνήμην του ΕΛΛΗΝΑ,κι έδωσε εντολές για επίσημη επαναφορά της Ψωροκωσταινας στον Αγγλικό/Σαξωνικό θρόνο με Γλυξμπουργκ ως επιτηρητή; Κανείς;

Στο ματωμένο φεγγάρι του αιώνα....αυτό που την νύχτα εκείνη έγινε μια κόκκινη κόρη ματιού.....θυσίασαν τους εχθρούς τους Έλληνες.Ο μόνος που ξέρει τι εννοώ....είναι ο Πούτιν.

Και ο μαέστρος Πάκης που όντως του ξέφυγε η λέξις "θυσία".Ως υψηλόβαθμος και παραλήπτης της εντολής του Καρόλου ο ψευτοπροεδρος, είπε την πικρή αλήθεια!

Ο μικρός είναι "στρατιώτης των Ιησουιτών" εξ απαλων ονύχων.Ο Αλαβάνος κι ο Ιερώνυμος,αμφότεροι πράκτορες του Βατικανου τον εκπαίδευαν στην Τήνο.

Τα λέω σωστά Βλαδιμηρε;

Πάντα η αλήθεια στο φώς και στην υπηρεσία του έθνους,ΠΑΝΤΑ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...