Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Έχει πολύ ψωμί το λαθρομεταναστευτικό.



Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγηθεί για τους λαθρομετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eυρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την κονομισιόν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και θα χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της διαχείρισης των εγκαταστάσεων υποδοχής λαθρομεταναστών στη Λέσβο, για τη στήριξη τοπικών κοινοτικών σχεδίων και για την παροχή περαιτέρω επείγουσας στέγασης στα νησιά.
Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, για την προστασία των παιδιών, την ανεπίσημη εκπαίδευση και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας.
Σημειώνεται, ότι αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ, είναι πρόσθετη της χρηματοδοτικής στήριξης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ που χορηγείται από την Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.
Την επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο που έχουν καταγραφεί στο σύστημα Εurodac στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αναγνωρίζονται στα γερμανικά σύνορα προβλέπει η συμφωνία του Βερολίνου με την Αθήνα και την Μαδρίτη, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστούν.
«Κατά κανόνα, η χώρα που επαναπροωθεί, χρηματοδοτεί και αυτή την επαναπροώθηση. Η ουσία της πολιτικής συμφωνίας που έγινε με την Ελλάδα και την Ισπανία είναι ακριβώς αυτό, από τη μία πλευρά η συγκατάθεση της Ελλάδας και της Ισπανίας να πάρουν πίσω αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην χώρα τους στο Εurodac και οι οποίοι αναγνωρίζονται εδώ στα σημεία συνοριακού ελέγχου στα γερμανοαυστριακά σύνορα


Ο  Μ.Ζέεχοφερ του CSU αργά το βράδυ της Κυριακής παραιτήθηκε, αλλά μετά από πιέσεις των συνεργατών του, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ότι την ανακαλεί για 72 ώρες τότε θα την ενεργοποιήσει, ενώ θα αποχωρήσει και από τη θέση του επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Η Mέρκελ αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση της επαναπροώθησης των μεταναστών και των προσφύγων, έχοντας δεσμεύσεις προς συγκεκριμένα αραβικά κράτη και δήλωσε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα. 
Ως γνωστό η DEUTSCHE BANK ελέγχεται πάνω από 10% από το Κατάρ, τη σύμμαχο της Τουρκίας.


Συνελήφθη μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών -Μετέφερε 59 άτομα στην καρότσα φορτηγού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...