Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

“ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ” ΒΑΤΕΡΛΩ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ!


Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, δήλωσε λιβυκή πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Iστότοπος που απηχεί τις απόψεις των δυνάμεων του Χάφταρ ανέφερε πως o στρατάρχης δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία.
O Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ενρτογάν θα βρεθεί στο Βερολίνο για την διάσκεψη της 19ης (πιθανότατα) Ιανουαρίου μαζί με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο. Αυτό ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.  Είδατε πουθενά να αναφέρεται η Ελλάδα;  Όχι. Αν και η εθνική κυριαρχία της πλήττεται καίρια από την Τρίπολη, η χώρα μας  είναι εξαφανισμένη από την συνδιάσκεψη! Αυτό είναι το ειδικό βάρος της χώρας, ή μάλλον έτσι την κατάντησαν οι πολιτικές της ηγεσίες.  Απούσα των εξελίξεων, που την αφορούν άμεσα!   Οι απώλειες τραγικές.


Το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στο Βερολίνο... 


Η Μόσχα φαίνεται πως ήταν απλώς μια κίνηση αντιπερισπασμού για να συσσωρεύσει προστιθέμενη αξία στην συναλλαγή του Βερολίνου. Για τους πολλούς εκεί πρόκειται να κριθεί η ειρηνική διευθέτηση της Λιβυκής σύγκρουσης.
Για τους συμμετέχοντες, το Βερολίνο είναι μια μίνι Γιάλτα μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί να τεθούν κανόνες συνύπαρξης και νομής χωρών και πλούτου.
  • Το Βερολίνο θα «κλειδώσει» το Τουρκολιβυκό μνημόνιο για να αποσπαστούν από την Άγκυρα άλλου είδους παροχές που σχετίζονται με τα στενά… Αυτό σημαίνει πως θα της αναγνωριστεί και τυπικά ένας αναβαθμισμένος περιφερειακός ρόλος,
  • Το Βερολίνο θα ακυρώσει στην πράξη και στο σύνολό τους όλες τις διπλωματικές πιρουέτες στις οποίες επιδόθηκε η Ελληνική Εξωτερική πολιτική το τελευταίο διάστημα…
  • Το Βερολίνο θα πρέπει να ανησυχήσει την χώρα, αφού αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο τον οποίο παίζουν οι ισχυροί της σύμμαχοι.
  • Το Βερολίνο είναι η νέα Γιάλτα που με πρόσχημα την Λιβύη αναβαθμίζει την Τουρκία, και αυτό συνιστά μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που θα εκτροχιάσει πλήρως τον Τουρκικό αναθεωρητισμό, και θα αναγκάσει τους πάντες να μετανιώσουν γι’ αυτήν την λαθεμένη επιλογή τους.
Επίλογος…
Όποια και αν είναι η εξέλιξη, και ανεξάρτητα από το παρασκήνιο που έχει μεσολαβήσει, θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε την δήλωση που εκφράζει τον στρατάρχη Χάφταρ, ως ένα αποτύπωμα περηφάνιας σ’ αυτό το γκρίζο σκηνικό, από την οποία καλό θα ήταν έστω και την ύστατη στιγμή να παραδειγματιστεί το πρόθυμο και δουλοπρεπές πολιτικό προσωπικό της Αθήνας…

«Δεν θα υπάρξει καμία υπογραφή για διάφορους λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους είναι η κακή πρόθεση της Τουρκίας, να επιβάλει τον εαυτό της ως μέρος στη Λιβύη για να νομοθετήσει το παράνομο Μνημόνιο. Η Λιβύη είναι για τους Λίβυους»

 
Ο στρατάρχης Χαφτάρ αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός λόγω της στάσης του τουρκικού παράγοντα και μάλιστα έθεσε και τρεις όρους προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.
- Ο στρατάρχης Χαφτάρ αρνήθηκε τη συμμετοχή Τούρκων στρατιωτικών στη στρατιωτική δύναμη επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός.
- Ζήτησε να αποσυρθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί και οι ειδικοί σύμβουλοι πάσης φύσεως από τη Λιβύη.
- Ζήτησε να υπάρξει ρητός όρος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα ξεκαθαρίζει ότι όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση Σάρατζ θεωρούνται άκυρες (άρα και η τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ).
Δηλαδή εγώ ο Λίβυος Χαφτάρ δεν θέλω τον τούρκο Σάρατζ ούτε να κάνουν κουμάντο οι Τούρκοι στην χώρα μου.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμπεριστατωμένο άρθρο.Οι εδώ δημοσιογράφοι "παπαγαλάκια" αναφέρουν ότι: "δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα είναι η Ελλάδα στη συνάντηση στο Βερολίνο διότι οι θέσεις είναι γνωστές και διατυπωμένες επίσημα, άλλωστε εκπροσωπούμαστε από την Ε.Ε."(για να μας καθησυχάσουν). Ας καλούσαν να παραστεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε αυτούς κάλεσαν. Τον Ελληνισμό τον έχουν "γραμμένο"(αναφερόμενος στους πολιτικούς μας και όσους είναι σε θέση να επηρεάζουν εξελίξεις από κάποιο ελληνικό Λόμπι κλπ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...