Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Με τον Μητσοτάκη μόνο χαμένος μπορεί να είναι.


Σε μια κίνηση – έκπληξη, ο Χαλίφα Χαφτάρ εφτασε στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και πιθανότατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Νωρίτερα αφού είδε ότι τον έχουν αδειάσει όλοι, συμφώνησε για  κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, όπως μετέδωσε το dpa. Ο Χάικο Μάας, πριν τη συνάντηση με τον Χαφτάρ, τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά».
«Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την κατάπαυση του πυρός, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», ανέφερε ο Μάας μετά από συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Λιβύη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα ότι καμία πλευρά δεν θα μπορούσε να κερδίσει τη σύγκρουση με τη χρήση βίας και ότι οι συζητήσεις σχετικά με τη κατάσταση στη Λιβύη μετά τον πόλεμο, πρέπει να διεξαχθούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Στρατάρχης Χ.Χαφτάρ συμφώνησε εκτός απο την εκεχειρία στην Λιβύη και για την διατήρηση σε ισχύ όλων των συμφωνιών που είχε υπογράψει το καθεστώς Σάρατζ στις οποίες εκτός από τις όσες συμφωνίες περιλαμβάνονται και αφορούν πετρελαϊκά κοιτάσματα που παραχωρούνται σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες χώρες είναι και η Συμφωνία της για την ΑΟΖ με την Άγκυρα.
Ο Χαλίφα Χαφτάρ επίσης συμφώνησε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Al-Hadath επικαλούμενο πηγές στον LNA.
Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ είχε ανακοινώσει μέσω του γραφείου Τύπου του ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί στο Βερολίνου.
“Θα είμαστε παρόντες στο Βερολίνο” δήλωσε ο Σάρατζ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του GNA, που ελέγχει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, σχολίασε για την απουσίασα της Ελλάδας ότι «δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».


Πάλι σε κουτσό άλογο ποντάρουμε.

Δεν ισχύει πάντα το ...ο εχθρός του εχθρού μου φίλος. 


«Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης (Alpha)  προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.
 «Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, γνωστοποιώντας ότι έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ.

Καλά ρε ΧΑΦΤΑρ δεν γνωρίζεις ότι η όποια απόφαση θα είναι δήθεν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ;  Έχεις εκεί δικαίωμα βέτο; Ποιον δουλεύεις;
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, τα πραγματα καποιες φορες ειναι απροσμενα και απροσδοκητα και νομιζουμε οτι ειμαστε ασφαλεις απο αγνοια και γιατι δεν εχει βγει ενας πουστης να μας πει τι να προσεξουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Σημερα εφερα ηλεκτρολογο για το πιστοποιητικο της ΔΕΗ. 75 ευρω μου ειχε πει στο τηλεφωνο με αποδειξη και μου πηρε 70 με αποδειξη, νεαρος ηταν και το χαρηκα γιατι δεν επαιξε πουστια με το να αποφυγει να κοψει αποδειξη.

Σε μια στιγμη μετραει τη γειωση και μου λεει εχει προβλημα η γειωση, τη μετραει μπροστα μου 60 ωμ, εχει γειωση το σπιτι; με ρωταει
Κοιτα λεω τον πουστη παει να με βαλει σε μπελαδες. Γειωση δεν εχει το σπιτι, ελα να στη δειξω.

Ναι γειωση υπηρχε αλλα ελα που ειχε οξειδωθει με τα χρονια στη συνδεση καλωδιου με χαλκοσωληνα και ουσιαστικα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ 1 ΩΜ

Τι σημαινει αυτο; Οτι αν γινει βραχυκυκλωμα πενηντα ρελεδες να εχεις δεν πεφτουν αμεσα γιατι νομιζουν οτι υπαρχει φορτιο στη γραμμη με αποτελεσμα να λαμπαδιασουν τα καλωδια και να παρει φωτια ολο το σπιτι ετσι στο ξαφνικο και στο απροσμενο.

Και αυτα δεν μου τα ειπε ο ηλεκτρολογος τυγχανει να εχω σπουδασει ηλεκτρονικα και ειχα ενα ατυχημα πριν τρια χρονια περιπου με ενα φωτιστικο με λαμπες φθοριου που λαμπαδιασε και αναψαν οι τοιχοι και το ταβανι και ψαχνομουν γιατι και πως και το θεωρησα λογω παλαιοτητας φωτιστικου.

Απο τοτε ισως και πιο παλια ακομη ημουν ουσιαστικα χωρις γειωση και εγω ημουν ησυχος! Δηλαδη να σου τυχει κατι σε καμμια ηλεκτροπληξια της πλακας να περιμενεις να πεσει ο ρελες, σαν τον Λουα Λουα θα σε βρουν, πιο μαυρο και απο τον Καζαμπουμπου.

Φωναξτε ενα ηλεκτρολογο δωστε του 20 25 ευρω και πειτε του να σας μετρησει τη γειωση. Με αυτα παιδια μου δεν παιζουμε, ειμαστε ολη μερα ολο το εικοσιτετραωρο μεσα στα 230 βολτ, το νου σας γιατι ο διαολος παραμονευει και δεν ειναι να παμε απο αγνοια και ζαμανφουτισμο γιατι αν περιμενουμε να μας σωσουν οι σώστες, σωθηκαμε.



Ανώνυμος είπε...

Να προσέχει να μην καταλήξει ...ΟΤΣΑΛΑΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...