Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Που είναι οι ποινικές ευθύνες του Χαρδαλιά;



Στους οκτώ ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Εύβοια, θύματα στο βωμό του κυβερνητικού «Δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα» και της ρίψης της συνολικής ευθύνης στην... Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσία που «δεν ενημέρωσε σωστά».
Όπως ακριβώς έλεγαν οι τότε κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ και στην Μάνδρα και στο Μάτι! 
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλεια». Όπως ανέφερε ο Χαρδαλιάς, στην Μάνδρα τα χιλιοστά ήταν 252. Τα τριακόσια (300) χιλιοστά βροχής που έπεσαν μέσα σε 8 ώρες στην Εύβοια, είναι ένα γεγονός που καταδεικνύει την ένταση του φυσικού φαινομένου, που, ωστόσο, είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός «112» προκειμένου να μην προκληθεί πανικός, μόνο ως μακάβριο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Για ποιο λόγο, δηλαδή, δεν χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα ώστε ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω και να είναι ενήμερος για τη δύσκολη νύχτα που τον περίμενε; Και για ποιο λόγο ο αριθμός δεν απαντούσε, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων που πάλευαν με την κακοκαιρία;

Ξέραμε ότι το πιθανότερο για να μάθεις την αλήθεια είναι από τρελό και από παιδί.  Τώρα μπορείς να τη μάθεις και από υφυπουργό του Μητσοτάκη.
 Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Χαρδαλιάς, κεντρικός επιχειρησιακός υπεύθυνος της κυβέρνησής για τις φυσικές καταστροφές, θα απάλλασσε την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την κυβέρνηση Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι.
Πιο απλά θα κατέρριπτε την βασική κατηγορία τη ΝΔ και του Μητσοτάκη προσωπικά: ότι δεν προέβησαν σε εκκένωση της περιοχής για να «σωθούν ζωές».
Μέσα στην αδυναμία του να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές ευθύνες για ό,τι συνέβη στην Εύβοια,- παρότι υπήρξαν έγκαιρες προβλέψεις για τη θεομηνίας- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε επί λέξει:
«Αυτή την στιγμή ότι έχουμε 5 νεκρούς και οι 3 πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν.  Όταν έχεις ένα φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Η οποιαδήποτε εκκένωση μπορεί να σου κοστίσει τεράστιο ανθρώπινο κόστος».
Για να μην υπάρχει αμφιβολία διευκρίνισε ότι αν είχε χρησιμοποιηθεί το «112» για να δοθούν εντολές εκκένωσης των πληττόμενων περιοχών «θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Η πρακτική της μη εκκένωσης είναι ολέθρια όταν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σωτήρια όταν κυβερνάει η ΝΔ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ
ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ
ΕΚΑΝΕ Η ΜΥΓΑ Κ@ΛΟ ΚΑΙ ...... ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ

pandonos @ g maiI.com είπε...

ΤΟ 2019 ΤΟΥΣ ΚΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ
ΤΟ 2020 ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ
ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ
ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ
ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΝΟΧΟΥΣ;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...