Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Αυτά ισχύουν για ανεξάρτητα κράτη, όχι για υποτελείς κυβερνήτες.

 

Ο ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστημιακό συγκρότημα του Μέριλαντ, εξηγεί ακόμη γιατί είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο να προχωρήσουν επιτέλους οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες . Ξεκαθαρίζει ότι τα 12ν.μ. χωρικά ύδατα , πουθενά αλλού στον κόσμο δεν "σαλαμοποιούνται" , όπως και η τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ που κάναμε με την Αίγυπτο και για την οποία εκτίμησε ότι στο μέλλον ενδεχομένως να έχει δυσμενείς επεκτάσεις.

Είναι κλειδί όπως είπε ότι η οριοθέτηση σταματά στον 28ο μεσημβρινό ενώ θα έπρεπε να φτάνει μέχρι τον 30ο.

Διαφορετικά εμφανίζεται η πιθανότητα να συνορεύει η ΑΟΖ Αιγύπτου με την Τουρκία στο μέλλον , "διαγράφοντας" την επήρεια του Καστελλορίζου , ενώ η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο θα κλείδωνε όλα τα αυτοδίκαια δικαιώματα μας με βάση το δίκαιο της θάλασσας.

Σημειώνει τέλος, πως όποια συζήτηση για επέκταση χωρικών υδάτων έως 12 ν.μ. νότια της Κρήτης, πέραν της "σαλαμοποίησης" θα είναι ολέθριο σφάλμα, αφού θα βγάζει εκτός τα δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες της Γαύδου , που επίσης δικαιούται χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη, υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Δήλωση βόμβα από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τινάζει στον αέρα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο Σάρατζ-Ερντογάν που κλέβει μέρος της ΑΟΖ μας νοτίως της Κρήτης


Η κυβέρνηση έτοιμη να αναγνωρίσει την υπό τουρκικό έλεγχο λιβυκή ΑΟΖ με συμφωνία μεταφοράς φ.α. από την Λιβύη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...