Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μπαίνει και η Χεζμπολάχ στο παιχνίδι;

Αν τελικά εμπλακεί και η Χεζμπολάχ, τότε θα συμμετείχαν και οι σύμμαχοί της: το Ιράν, η Ρωσία και η Συρία, οπότε και θα γινόταν πλέον λόγος για κανονικό πόλεμο. «Εάν το μικρό αδερφάκι, η Χαμάς, μπορεί να διεξάγει μία τέτοια επίθεση, οι Ισραηλινοί ίσως χρειαστεί να αναλογιστούν το τι θα μπορεί να κάνει ο μεγάλος αδερφός, η Χεζμπολάχ». Για παράδειγμα, η Χαμάς εκτόξευσε 5.000 πυραύλους μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως η Χεζμπολάχ «είχε 150.000 πυραύλους στο οπλοστάσιό της ήδη πριν πέντε χρόνια, οπότε ποιος ξέρει πόσους έχουν τώρα». Άγνωστο παραμένει ιδίως το πόσους πυραύλους ακριβείας έχει στη διάθεσή της – πυραύλους δηλαδή που μπορούν να αλλάξουν τροχιά λίγο πριν φτάσουν στον στόχο τους. Το Ισραήλ δεν θα προβεί σε εχθροπραξίες, όμως εάν το κάνει η Χεζμπολάχ, τότε το Ισραήλ ίσως αντιδράσει με όλο του το μένος προκειμένου να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να επιτεθεί εκ νέου. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα κλιμάκωσης».

 

 ΗΠΑ προς Ισραήλ: “Η Χεζμπολάχ προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο – Θα σας κτυπήσουν στα μετόπισθεν” – Κήρυξε γενική επιστράτευση


Εκκενώνουν και τον Λίβανο: Οι ΗΠΑ στέλνουν 2.000 επιπλέον στρατιώτες και το USS Bataan στο Ισραήλ – Ιράν:“Πλησιάζουμε στην ώρα μηδέν για την περιοχή”


Ισραηλινά ΜΜΕ: “Ο Νετανιάχου καθυστερεί την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα γιατί τρέμει επιχείρηση της Χεζμπολάχ”

 

Αγγελιοφόρος του Ερντογάν στον Νετανιάχου ο Κυριάκος…

 

Η Διεθνής Κοινότητα σε ρόλο κίβδηλου ειρηνοποιού και η Διπλωματία όμηρος των εκβιαστών του πλανήτη

 

Απίστευτη αιματοχυσία στη Γάζα: Βομβάρδισαν νοσοκομείο – Πληροφορίες για περισσότερους από 500 νεκρούς!

Οι ισραηλινοί είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσουν στην εκκένωσή του, αλλά το τελεσίγραφο αγνοήθηκε.

 

Βομβαρδίζουν το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο. Χτύπησαν το νοσοκομείο ”Βαπτιστής” στη Γάζα. 1.100 νεκροί!

 

Ερευνούμε το περιστατικό, λέει το Ισραήλ - Αποδίδει τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε 

 

Τα κτήρια είναι σχεδόν άθικτα. Υπάρχουν μόνο καμμένα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει κρατήρας. Η κατάσταση με τους «500 νεκρούς» θυμίζει όλο και πιο πολύ το ναυάγιο στην Πύλο.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...