Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Τέτοια βλέπει ο Κούλης και λέει ναι σε όλα.

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την ζωή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο καθώς οι πυροβολισμοί που δέχθηκε στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία ήταν πολλαπλοί και από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί, με έναν να βρίσκει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στην κοιλιακή χώρα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο. Ο Robert Fico είναι πρόεδρος του κομμουνιστικού κόμματος «Κατεύθυνση – Σλοβακική Σοσιαλδημοκρατία» και ξεχώρισε για τη φιλορωσική και αντιδυτική ρητορική του. Την 21η Ιανουαρίου του 2024 είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», αλλά βρίσκεται «υπό τον πλήρη έλεγχο και την επιρροή των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας πως η Μπρατισλάβα δεν σκοπεύει να της στείλει όπλα.

«Θα τού πω ότι είμαι εναντίον της εισδοχής της Ουκρανίας στο NATO και θα ασκήσω το βέτο μου. Αυτό θα πυροδοτούσε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, τίποτε άλλο», είπε ο σλοβάκος πρωθυπουργός στη δημόσια τηλεόραση RTVS.

Πρόσθεσε πως εννοεί να επιβεβαιώσει στη συνάντηση με τον κ. Σμίχαλ πως το Κίεβο «δεν θα λάβει όπλα από πλευράς του στρατού και του κράτους της Σλοβακίας».

Κατηγόρησε εξάλλου την Ουκρανία πως είναι ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο: «Κύριος οίδε πόση από τη βοήθεια που λαμβάνει εξαφανίζεται», είπε.

 Ήδη οι πρώτες αναφορές έχουν μιλήσει και για τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες θεωρούνται ο υπ’ αριθμ 1 ύποπτος πίσω από την απόπειρα δολοφονίας μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει στις αρχές της νέας του θητείας στον πρωθυπουργικό θώκο.

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ηγέτη του αντιπολεμικού κινήματος της Ευρώπης, πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

 

Κρίσιμη η κατάσταση του Ρ.Φίτσο – Γιατί τον ήθελαν νεκρό οι Ουκρανοί

 

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ρ.ΦΙΤΣΟ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 

 


 

Σύμφωνα με Σλοβακικά ΜΜΕ δράστης φέρεται να είναι ένας διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Juraj Cintula.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΉΠΩΣ ΛΈΩ..
ΜΉΠΩΣ!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΕΊΝΑΙ
ΤΑΝΙΤ$€$ ΛΟΥΓΚΡΑΝΟΥΣ!?

ΠΟΛΎ ΜΕΓΆΛΗ ΣΕ ΟΠΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ
ΚΛΠ ΝΑΙ ΡΕ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΊΝΑΙ
ΛΟΥΓΚΡΑΝΙΑ.
ΕΊΧΑΝ ΒΓΆΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΙΝΊΑ
ΠΛΎΣΗ ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΈΙΤΖΙΖΖΖ.
😃
ΈΚΑΝΕ ΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑΝΗ.


Ανώνυμος είπε...

ΤΑΡΙΣΤΕΡΟ...
ΜΆΤΙ.

ΓΙΑ ΨΆΞΤΕ ΔΕΊΤΕ ΠΌΣΟΙ
ΤΟΧΑΝ.
ΠΑΠΑΣ ΚΛΠ ΔΙΆΣΗΜΟΙ

ΤΟ ΔΕΞΊ ΠΟΥΧΕ Ο ΞΕΣΑΜΑΡΟΤΟΣ
ΕΙΝ ΆΛΛΟ ΧΑΖΑΡΟΚΟΛΠΟ.
ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΓΊΔΙΑ...
ΑΠΛΆ ΆΛΛΟ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...