Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Τι έδωσε πάλι ο προδότης; Πότε θα το μάθουμε;

Πάντως όχι την συνταγή της Μαρίκας για τα ...ντολμαδάκια.

Η συσκότιση και το ”όλα καλά” στα ελληνοτουρκικά…προβληματίζουν. Το αν διαφώνησαν για τη Χαμάς ήταν το τελευταίο που περιμέναμε να ακούσουμε άλλωστε ήταν κι αυτονόητο! Οπότε δεν γίναμε σοφότεροι ως προς τίποτα . Σφίγγα .. γι αυτό αναπτύσσεται τώρα μια ολόκληρη φημολογία για το παρασκήνιο.

Συσκότιση στα ελληνοτουρκικά αυτό το όλα καλά κάπου δεν πείθει και τον πιο εύπιστο οπαδό και τον πιο αγνό Νεοδημοκράτη.. Αυτή η ανησυχητική ησυχία είναι πριν την καταιγίδα.;. Τελικά Μητσοτάκης Ερντογάν συμφώνησαν σε ένα ότι διαφωνούν επί της Χαμάς… αυτό περίμενε ο ελληνικός λαός να ακούσει από τον κυβερνήτη του με τόσα μέτωπα ανοιχτά; Αυτό μπορεί να ενδιαφέρει πρώτα το Ισραήλ και όντως εκεί έγινε πρώτη είδηση αλλά δεν τον στείλαμε να διαπραγματευθεί για ισραηλινό ζήτημα ή κάνω λάθος.. Η κυβέρνηση αυτή είναι ελληνικών συμφερόντων …Η πολυ-αναμενόμενη συνάντηση είχε πρωτίστως άλλη ατζέντα ομήρους, Χαμάς κλπ; Τα ελληνοτουρκικά ήταν απλά το φόντο; Έχουμε πάρει τα βουνά και οργώνουμε τις θάλασσες για να επιλύσουμε τα προβλήματα του Ισραήλ; Γιατί αυτό που κράτησε όλος ο διεθνής τύπος από αυτή τη συνάντηση ήτα η τοποθέτηση περί Χαμάς… Τελικά είναι ο χαρακτηρισμός της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση ή όχι, η μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία; Ο Τούρκος πρόεδρος ανάλωσε άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του σε επαίνους στη Χαμάς ως «αντιστασιακή οργάνωση». Προχώρησε μάλιστα στην αποκάλυψη ότι πάνω από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται στην Τουρκία!

Στα μεγάλα θέματα-αγκάθια στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ερντογάν δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Ούτε μία κίνηση καλής θέλησης. Ισως εκτός από το συμβολικό «ντύσιμο». Ο Τούρκος πρόεδρος φόρεσε μπλε γραβάτα και κοστούμι και λευκό πουκάμισο, τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας!

Κατά τα λοιπά, «Τουρκική μειονότητα» χαρακτήρισε και πάλι τους Έλληνες μουσουλμάνους στη Θράκη, επανέλαβε την προκλητική θέση των «δύο κρατών» στην Κύπρο, αλλά και αρνήθηκε να υποχωρήσει στην μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας, σε τζαμί. Το γεγονός ότι δημοσίως τουλάχιστον, ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στην «αποστρατικοποίηση» των Ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, δεν προκάλεσε έκπληξη.

Άλλωστε, η Άγκυρα συνεχίζει σταθερά την πολιτική της στο Αιγαίο, με στόχο να αναγκάσει την Ελλάδα σταδιακά, να κάνει εκπτώσεις στην εθνική της κυριαρχία.

To ξύπνημα του Αλβανικού κάπως στημένο εξυπηρετεί σ΄ένα βαθμό το δόγμα καλύτερα κίπα παρά φέσι ισλαμικό. ..Είναι το ίδιο δίλημμα που τέθηκε σε όλη την Ευρώπη αφού την ισλαμοποίησαν (έκανε τα πάντα η ΕΕ επί αυτού) τώρα λένε δεν έχουμε άλλη επιλογή πάμε με Ισραήλ ως το τέλος ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου.

 

Το «κάτι σαν υπόκλιση» Μητσοτάκη στο τουρκικό άγημα και τα «πυροτεχνήματα» που κρύβουν τα μαύρα σύννεφα

 

Οι Times του Λονδίνου αποκαλύπτουν: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

 

Συμβολισμοί και νοήματα πίσω από την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά γίνεται ή αγουριδα μέλι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...