Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ...ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ


Το 2001 η Μονή Βατοπεδίου αγόρασε ακίνητο στο Μαρούσι αξίας 2,5 δις (δραχμών) Μαθαίνουμε το 2003 ότι: Tο αργότερο σε δύο μήνες αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pοδόπης, όπου εκδικάστηκε η αγωγή της Iεράς Mονής Bατοπεδίου σε βάρος του Eλληνικού Δημοσίου., καθώς η Iερά Mονή διεκδικεί 30.000 στρέμματα γης στους νομούς Pοδόπης και Ξάνθης και στη λίμνη Bιστωνίδα. H Mονή ισχυρίζεται ότι η περιοχή ανήκει στην κυριότητα της από το 1080,

http://roides.wordpress.com/2007/07/25/vatopedi1/

«ΙΕΡΕΣ» ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΟΠΑΠ

«Τα μεγαλύτερα ποσά προς ιερούς πατέρες και ιδρύματα προέρχονται από τον «τυχερό» εξαψήφιο αριθμό 234372, ο οποίος αντιστοιχεί σε λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Κατάθεση μερίσματος από τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ.[..]Το Δημόσιο κατέχει στον ΟΠΑΠ το 51% των μετοχών του ως εταιρείας και κατά την τριετία 2001-2003 εισέπραξε ως μέρισμα 320 εκατ. ευρώ (110 δισ. δρχ.). Από αυτά, κάθε χρόνο κατατίθεντο στο συγκεκριμένο λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού περίπου 70-75 εκατ. ευρώ (25 δισ. δρχ.)!» Φανταστείτε ότι ακόμη και ο ΟΠΑΠ το 2004, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού προσέφερε 50.000 ευρώ (17 εκατ. δρχ.), στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου ενώ το ίδιο ποσό δόθηκε στο σωματείο «Οι φίλοι του Αϊ-Γιάννη»! Παράλληλα, δεκάδες ναοί, σωματεία και αδελφότητες φέρονται να έχουν χρηματοδοτηθεί με ποσά από 2.000 έως 10.000 ευρώ (680 χιλ. δρχ. έως 3,4 εκατ. δρχ.)… «μέχρι και 10 εκατ. ευρώ (3,4 δισ. δρχ.) ετησίως, εισπράττουν, κάθε χρόνο, φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (μητροπόλεις, ναοί, ιδρύματα κ.ά.) από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (στοίχημα, λόττο, τζόκερ, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.) και από το Κρατικό Λαχείο» «Η διαφάνεια για το πού καταλήγουν οι επιχορηγήσεις των υπουργείων προς την εκκλησία δεν είναι φαινόμενο τωρινό. Τα στοιχεία του ειδικού λογαριασμού 234372 του ΥΠΠΟ είχαν γίνει, μάλιστα, το 2002 αντικείμενο ερώτησης της βουλευτού τότε και προέδρου της Βουλής σήμερα Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη.
Ερώτηση όμως για τα κονδύλια που δίνονται μέσω του λογαριασμού 234372/1 του ΥΠΠΟ και ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης. Σε αυτή ρωτά -μεταξύ άλλων- τον αρμόδιο υπουργό αν επιχορηγηθήκαν από τον συγκεκριμένο ή άλλο λογαριασμό του ΥΠΠΟ φορείς της εκκλησίας».

εκκλησιαστικές Α.Ε….

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ τ. 7020/2002 (μέτοχος η Εκκλησία Ελλάδος Α.Ε., πρώτος Πρόεδρος ο Παντελεήμων Αττικής)

καταστατικός σκοπός της είναι η διαχείριση πόρων από τα Ευρωπαϊκά πλαίσια στηρίξεως και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (εταιρεία συμβούλων-μελετητική) σε αναδόχους δημοσίων έργων, μελετών, υπηρεσιών

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ / MEDIA ECCLESIASTICA AE» ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 274/2004 (μέτοχος βλ. παραπάνω)

σκοπός : η υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη των «επικοινωνιακών αναγκών της Εκκλησίας της Ελλάδος» (πρώτος πρόεδρος Δ.Σ. ο Άγιος Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Κουμ.)

«METOXI ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ» ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 8345/2003(μέτοχος Ι.Μ.Καλαβρύτων)

σκοπός: η ίδρυση συνεδριακών κέντρων, τουριστικών επιχειρήσεων, η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Προγράμματα Στήριξης, και η ίδρυση και εκμετάλλευση «συναφών επιχειρήσεων»

«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ή «Ε.Α. ΠΑ.Ξ. Α.Ε.» ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 2098/2006 (Ι.Μ.Ξάνθης, Πρόεδρος Δ.Σ. ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων)

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΠΙ ΜΙ ΣΙ ΠΑΡΚΙΓΚ ΑΕ» ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 9024/2002 (Πρόεδρος Δ.Σ. ο Άγιος Γρεβενών Σέργιος)

κερασάκι (αν και δεν είναι ευθέως εκκλησιαστική): ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, μέλος ΔΣ ο Άγιος Ιωαννίνων Θεόκλητος (ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 3885/2002)

Απο το 1998 μέχρι σήμερα (τελευταία δεκαετία) έχουμε επίσης 34 προερικά διατάγματα που ιδρύουν καινούργια μοναστήρια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=113836

«πούλησε» τα ακίνητα στον δικηγόρο του...

. Την ίδια ώρα που στήνεται η «επιχείρηση-Θεσσαλονίκη», ώστε να αποκτήσει η Μονή Βατοπεδίου τα 76 οικόπεδα, κάποιοι «φίλοι» της προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Με έδρα την Κοζάνη, δημιουργείται η Εταιρεία «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.» που καταχωρίστηκε στο μητρώο ανώνυμων εταιρειών στις 29-11-2006. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει κι ένας άνθρωπος-κλειδί. Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, που φέρεται ως φίλος της Μονής, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μία μεγάλη υπόθεση παράνομων υιοθεσιών παιδιών, για να συλληφθεί και να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό.

Ένας διαγωνισμός της Μονής, για το τυπικό του πράγματος, που δημοσιεύθηκε μόνο σε δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες, για την αξιοποίηση των οικοπέδων, επέβη άκαρπος γιατί η προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε μία μόνο εταιρεία θεωρήθηκε μικρή. Στην εταιρεία αυτή δόθηκαν τελικά 6 οικόπεδα και τα υπόλοιπα κατέληξαν απευθείας στην «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 16,1 εκατ. ευρώ!

Στο συμβόλαιο της πώλησης, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, αν και μέλος του Δ.Σ. της «Ανθεμιάς» και αγοραστής, αναφέρεται και ως εκπρόσωπος της Μονής και ότι αυτός συνέταξε για λογαριασμό της το συμβόλαιο.

http://orfni.blogspot.com/2008/08/blog-post_28.html

ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

το συνολικό πόσο των 752.000 ευρώ με εντολή που συνοδεύεται από την υπογραφή του Αναστασίου Μοναχού και τη Σφραγίδα Μεγίστης Βατοπεδίου η Εμπορική Τράπεζα μετέφερε σε λογαριασμό με δικαιούχο τον κ. Πελέκη Δημήτριο, πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενού συγγενή Υπουργου, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ σε τρεις φάσεις:
- στις 26/3/07 μεταφορά ποσού 300.000 ευρώ με αρ. πράξης 15298 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τυλεομοιοτυπικού μηνύματος υπ’ αριθμ. 148
- στις 21/5/07 μεταφορά ποσού 300.000 ευρώ με αρ. πράξης 20870 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τυλεομοιοτυπικού μηνύματος υπ’ αριθμ. 233
- στις 4/6/07 μεταφορά ποσού 152.990 ευρώ με αρ. πράξης 23159 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τυλεομοιοτυπικού μηνύματος υπ’ αριθμ. 275. Αφού, λοιπόν, η 10. Για ποιες υπηρεσίες ο κ. Δημήτρης Πελέκης έλαβε 752.990 ευρώ με εμβάσματα της Εμπορικής Τράπεζας σε τραπεζικό λογαριασμό του Γιατί έλαβε αυτά τα χρήματα, πέραν των ποσών των γραμματίων που κατέβαλε η Μονή στο Δικηγορικό Σύλλογο για την αμοιβή του δικηγόρου, γραμμάτια τα οποία αναφέρονται και στα συμβόλαια με τους αριθμούς των διπλοτύπων τους;

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=81&func=view&id=723&catid=32

«ΙΕΡΟΙ» ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Όλα τα συμβόλαια π.χ. της Θεσσαλονίκης υπογράφονται φαρδιά – πλατιά από δύο ονόματα, της Διονυσίας Πελέκη και του δικηγόρου Δημητρίου Πελέκη που κατά διαβολική σύμπτωση είναι η σύζυγος και ο κουνιάδος του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη

http://www.olympicvillagenews.gr/archives/653

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Στην παραχώρηση των οικοπέδων στη Μίκρα (τα περισσότερα λίγες μέρες μετά μεταβιβάστηκαν σε ιδιώτη) αντέδρασε ο δήμαρχος.. Πήγε και είπε στον Αβραμόπουλο ότι δεν υπογράφει για την ανέγερση νοσοκομείων. Καμία αντίρρηση δεν έφερε, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που έβαλε την υπογραφή του. Ο Αβραμόπουλος ήρθε σε δύσκολη θέση. προειδοποίησε αρμοδίως ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η λύση βρέθηκε. Θα επιστραφούν οικόπεδα και θα παραχωρηθούν ακίνητα στην Αττική. Και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου πήρε στην κατοχή της το κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού όπου επρόκειτο να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Απασχόλησης. [Όμως, , το κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού, το έχει κατασκευάσει κοινοπραξία με επικεφαλής τη κατασκευαστική εταιρεία του Μπόμπολα ΑΚΤΩΡ, το υπουργείο αρνούντω να το παραλάβει λόγω σωρείας κατασκευαστικών ατελειών, η κοινοπραξία ασκούσε τεράστιες πιέσεις, με τις πολιτικές προσβάσεις που έχει, για την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, προφανώς λόγω ακάλυπτου ανοίγματος που είχε σε τράπεζες. Το ερώτημα είναι τι απέγινε; Παραλήφθηκε το κτίριο παρά τις κακοτεχνίες που είχαν εντοπιστεί; Το υπουργείο πήρε πίσω τις προϋποθέσεις που έθετε στην κοινοπραξία; Επιστράφηκαν οι εγγυήσεις στην κοινοπραξία, Ποιος αποφάσισε την παράδοση του κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού στη Μονή; Η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) στην οποία ανήκουν δημόσια κτήματα;

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=31869

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ»

Την γνωμοδότηση έκανε αποδεκτή ο αρμόδιος υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης και την υπέγραψε την 1η Φεβρουαρίου του 2008. Έτσι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και άνοιξε ο δρόμος για την μεταβίβαση της έκτασης-«φιλέτο Συνολικά 52 οικόπεδα «φιλέτα» στην Καρδία είχαν παραχωρηθεί στη Μονή. αφού ο Δήμος Μίκρας βρίσκεται υπό ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η αξία των οικοπέδων ολοένα και αυξάνεται.

http://4.bp.blogspot.com/__6RaPJY5gdw/SLfi_Z5tiOI/AAAAAAAABP0/M4wItTrhfGI/s1600-h/ntokoumento_1.jpg

προτοκολο παραλαβης της λιμνης βιστονιδας

http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1537

«Ιερό» REAL ESTATE στην Λεωφ.Κηφισιάς

Μονή Βατοπεδίου-Βωβός
στο κομμάτι «Real Estate και Εκκλησία» είναι αναμφίβολα η Μονή Βατοπεδίου, μεγάλος παίκτης η οποία διαθέτει ισχυρή θέση στον όμιλο Βωβού και θεωρείται ως η μονή με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα. Λέγεται ότι ορισμένα κτίρια που εδρεύουν επί της λεωφόρου Κηφισιάς ανήκουν στην μονή μέσω off s
hore εταιρειών, ενώ οι ενοικιαστές κτιρίων επί της συγκεκριμένης λεωφόρου, έχουν μείνει έκπληκτοι όταν στις διαπραγματεύσεις για τα μισθωτήρια συνομιλούν με μοναχούς, οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες των χρηματοοικονομικών.

Τμήμα του κτιρίου της Shelman (Κηφισίας και Παραδείσου) αγόρασε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος από τα σχέδια. Σήμερα, περίπου 4.000 τ.μ. γραφειακών χώρων στο εν λόγω κτίριο μισθώνουν η Coca Cola και η ΒΡ.Στο κτίριο Monumental της Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ιδιοκτησίες έχει η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ ένας από τους μισθωτές-«κλειδιά»είναι η πολυεθνική εταιρεία Velti με 1.100 τ.μ. γραφείων.

Στο άλλο κτίριο της Βωβός (τμήμα του συγκροτήματος στην Κηφισίας 24) στην Αιγιαλείας, όπου μισθώνει 3.000 τ.μ. η Marfin, ιδιοκτήτης είναι η Ιερά Μονή Βατοπεδίου..


Η Μπ. Βωβός, που θεωρείται ως ένας από τους βασικούς προμηθευτές των μοναστηριών σε τέτοιου είδους κτίρια και ήδη από τη δεκαετία του '80 είχε ξεκινήσει αυτές τις συναλλαγές, πουλώντας μικρά γραφεία στοκτίριο Atrina, έχει εκποιήσει και το κτίριο στην Κονίτσης & ΒορείουΗπείρου (παράλληλη της Κηφισίας) στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος. Περίπου2.800 τ.μ. μισθώνει εκεί η Hewlett Packard. Η Μονή Ξενοφώντος, μάλιστα, πριν από 3-4 μήνες αγόρασε και το οικόπεδο όπου στεγαζόταν το Νηπιαγωγείο Ζηρίδη στη Φραγκοκλησιάς και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. Εκεί πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο γραφείων 4.000 τ.μ. ανωδομής.

Υπάρχουν ωστόσο και τα μοναστήρια που έχουν επιλέξει να τοποθετηθούν εκτός Κηφισιάς, όπως η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, η οποία κατέχει κτίριο 3.500 τ.μ., στο οποίο στεγάζεται η Ernst & Young στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ αυτή την περίοδο ένα άλλο μοναστήρι του Αγίου Όρους διαπραγματεύεται την αγορά κτιρίου γραφείων πέριξ της Συγγρού, συνολικής επιφάνειας 3.500 τ.μ.



. Επιπλέον, τα μοναστήρια τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τις τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να τους χρηματοδοτήσουν, αφού συγκαταλέγονται στους πολύ μεγάλους πελάτες. Alpha Bank, Marfin, EFG Eurobank και Πειραιώς έχουν συνάψει σημαντικά δάνεια.
Παράλληλα, μετά και την ψήφιση του ν. 3296/2004, στο άρθρο 6 του οποίου προβλέπεται ότι ο φορολογικός συντελεστής των εισοδημάτων από ακίνητα που αποκτούν διάφοροι θρησκευτικοί φορείς (π.χ. ιερές μονές και μητροπόλεις) από 10% θα μειωθεί σταδιακά τα επόμενα δυο χρόνια και θα μηδενιστεί το 2008. η τοποθέτηση σε ακίνητα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική.

Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κανείς την αξία της περιουσίας των μοναστηριών, εάν λάβουμε υπόψη πως στην Κηφισίας το κάθε τετραγωνικό μέτρο ενός γραφειακού χώρου υψηλής προβολής πωλείται κατά μέσο όρο3.000 ευρώ, ενώ μισθώνεται από 17 έως 22,...

Η λεωφόρος Κηφισίας, , που τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου και η ανάπτυξη νέων συγκοινωνιακών υποδομών έχουν φέρει στο προσκήνιο και άλλες επιχειρηματικές «πιάτσες», θεωρείται ως ο σημαντικότερος άξονας γραφείων..


http://synpolitisstagironakanthou.blogspot.com/2007_11_01_archive.html

Που είναι τα υπόλοιπα 240.000.000

Η μονή αποσπά δύο θετικές για την ίδια γνωμοδοτικές αποφάσεις (26/1998 & 17/2002) του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών τις οποίες έκαναν αποδεκτές οι υφυπουργοί Οικονομικών του Πα.Σο.Κ. Δρυς (5/2/1999) και Φωτιάδης (5/8/2002) και μια τρίτη σύσταση του ίδιου Συμβουλίου (46/2002) να μην προβάλει το δημόσιο δικαιώματα κυριότητας στην εν λόγω περιοχή, η οποία έγινε κι αυτή αποδεκτή με απόφαση του υφυπουργού.
Από αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι ουσιαστικά το δημόσιο αγοράζει τη λίμνη και την παραλίμνια περιοχή όχι στα 60 εκατομμύρια, όπως συνομολόγησαν η Μονή και το δημόσιο, αλλά σε πραγματικές αγοραίες τιμές γύρω στα 300 εκατομμύρια €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...