Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΟ


Υπάρχει η Εσπρέσσο και η Τράφικ, υπάρχει το Βήμα και η Καθημερινή (που μερικοί τους έχουν και ιδιαίτερη αδυναμία). Στο internet είναι μερικά εκατομμύρια blogs.Αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι πρώτοι, και κάποιοι άλλοι τελευταίοι, και προσπαθούν να ανοίξουν «πόλεμο» για τις «εντυπώσεις», ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με τους «εραστές» του διαδικτύου που είναι και οι πολλοί. Η πρωτιά είναι κάτι το «σχετικό», και δεν μπορεί να γίνει «αποστολή».Σερφάρωντας στο διαδίκτυο έχω βρει παρά πολλά αξιόλογα blogs που είναι σχεδόν «άγνωστα».Εδώ και μερικές ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας «μάχης» εντυπώσεων, που έχει αρχίσει από δυο blog κατά τα αλλά αξιόλογα, τα οποία προσπαθούν να μας «εξηγήσουν» ποιος είναι «εγκάθετος», ποιος γράφει κατευθυνόμενα, και διαφορά αλλά τέτοια «γραφικά».(για να αποδώσουμε όμως και το δίκαιο ο κουρδιστός το άρχισε το «παραμύθι») Θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν, ότι ο κόσμος μας κρίνει όλους, και μας «τοποθετεί» εκεί που αξίζουμε. Το αν έχει πολύ επισκεψιμότητα κάποιο blog, σημαίνει ότι έχει και την αποδοχή των επισκεπτών του για αυτά που γράφει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει σκοπός της «προσπάθειας» που κάνουμε εμείς οι «υπόλοιποι», η μεγάλη επισκεψιμοτητα. Γιατί, μετά δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τα λαμογια της δημοσιογραφίας. Εμείς οι ίδιοι «θεωρείτε», ότι τους «πολεμάμε» για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, αναδεικνύοντας μέσω του διαδικτύου ειδήσεις που θάβονται. Ας σταματήσουμε λοιπόν τα κτυπήματα στο τρωκτικό και το κάθε τρωκτικό, και ας κοιτάξουμε να βελτιωθούμε παρατηρώντας «τυχόν» λάθη των «άλλων». Ίσως έτσι «βελτιώσουμε» και τους εαυτούς μας. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε τους «ειδήμονες» του διαδικτύου. Να αφήσουμε τον κάθε ένα να πράξει όπως νομίζει, αυτή είναι και η «πεμπτουσία» της ενημέρωσης .Τα ομοιόμορφα και τα ομοιόχρωμα ανήκουν σε άλλες εποχές. Εδώ «μέσα» συνυπάρχουν από ακροαριστεροί μέχρι ακροδεξιοί. Οι βαρύγδουπες αναλύσεις και παραπομπές για το γράφει ο «καθένας», «παραπέμπουν» σε λογοκρισία. Το τρωκτικό τώρα μας πείραξε; μην αρχίσουμε τώρα να υποψιαζόμαστε ότι «κάποιοι» θέλουν να μεταφέρουν τον «βρώμικο» τους πόλεμο η την ελεεινής μορφής «εργολαβο-λογοκρισία» και απόκρυψη ειδήσεων στους bloggers γιατί τους πληροφορώ ότι δεν θα τους «βγει».Το διαδίκτυο ήταν και είναι ανεξέλεγκτο. Αμάν πια έλεος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του λαού της Ροδόπης για την Παιδεία του κ. Στυλιανίδη.




Στο blog, «www.paideia-gr.blogspot.com, τη Κυριακή 28-12-08 αναρτήθηκε σχόλιο με τίτλο «ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», με το οποίο ο σχολιαστής (του υπουργού Παιδείας έμμισθος σχολιαστής), δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά τον βίο και την πολιτεία του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη.
Και βέβαια αν ο κ. Στυλιανίδης βρισκόταν στο σπίτι του, και ορθότερα στο υπουργείο του, αντί στα μπουζούκια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και την Κυριακή στο γήπεδο και συντόνιζε με κατάλληλες ενέργειες, και με την βοήθεια των υπεύθυνων αρχών, την αντιμετώπιση των διαδηλωτών μέσα στα πλαίσια του νόμου, όπως υποχρεούται εκ της θέσεώς του να πράξει, θα είχαν αποτραπεί μέρος των γεγονότων που βρισκόταν σε εξέλιξη στο πανελλήνιο, και οι καταστροφές.
Αντίθετα ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης προτίμησε την ΣΙΩΠΗ ενώ καιγόταν η Ελλάδα, δεν ανέλαβε τις πρέπουσες πρωτοβουλίες, απλά προτίμησε να κρυφθεί. Δεν ζήτησε έστω και μια επιφανειακή συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, και από τους χιλιάδες συμμαθητές του. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την άνανδρη δολοφονία του Αλέξη την χαρακτήρισε «ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ», τον ίδιο χαρακτηρισμό έδωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Κοτσάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χ#Κωνσταντίνου, και αυτοί οι «κύριοι» περιβάλλον του κ. Στυλιανίδη είναι.
Σε ότι αφορά τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, για τα ανεπίτρεπτα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διαδήλωση των φοιτητών και των μαθητών στις 12-12-08 από τους οργανωμένους πολιτοφύλακες και «λεγόμενους μαγαζάτορες» του περιβάλλοντος του κ. Στυλιανίδη, θα μείνουν χαραγμένα για πολλά χρόνια στη μνήμη των Θρακιωτών, όπως έμειναν τα γεγονότα του 1990!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Σταμάτη το πρωϊ της Πέμπτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία (περιφερειάρχη, νομάρχη, δήμαρχο και τους επαγγελματικούς φορείς) ότι δεν πρόκειται να συμβούν έκτροπα εκ μέρους των διαδηλωτών (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του), δεν εισακούσθει.
Την ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ την ανέλαβαν οι «λεγόμενοι μαγαζάτορες» της Κομοτηνής και οι πολιτοφύλακες. Παραβίασαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο οι «μαγαζάτορες» και πολιτοφύλακες, καταστρέφοντας την κεντρική είσοδο της Νομικής Σχολής άνευ λόγου και αιτίας, και επιτέθηκαν στους φοιτητές την ώρα που πραγματοποιούνταν η Συνέλευσή τους για να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας των οργανωμένων πολιτοφυλάκων, του περιβάλλοντος Στυλιανίδη.
Η τοπική πολιτική ηγεσία (περιφερειάρχης, νομάρχης, δήμαρχος πρυτανικές αρχές κλπ.), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τα γεγονότα της ντροπής σε βάρος του φοιτητόκοσμου ήταν εξαφανισμένοι, προσήλθαν στην Νομική Σχολή Κομοτηνής μετά την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από τους πολιτοφύλακες και
« τους λεγόμενους μαγαζάτορες» ήταν πλέον αργά το κακό είχε γίνει.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν ενδιαφέρθηκε για τα γεγονότα της ντροπής της Νομικής Σχολής Θράκης που τον σπούδασε δωρεάν το κράτος, προτίμησε να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Βασιλίτσα Γρεβενών!!!!!
ΟΙ πολιτοφύλακες και οι «λεγόμενοι μαγαζάτορες» που προκάλεσαν τα γεγονότα της ντροπής ενάντια των φοιτητών για να προστατεύσουν δήθεν την περιουσία τους, την οποία απέκτησαν από την διαμονή των φοιτητών στην Κομοτηνή, κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι στην Πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, ούτε οι δικαστικές αρχές, ούτε οι αστυνομικές αρχές τους ενοχλούν!!!!!!
Οι φοιτητές κήρυξαν μποϋκοτάζ στην αγορά της Κομοτηνής, και τον «λογαριασμό» θα τον πληρώσουν οι αθώοι επαγγελματίες κ. Στυλιανίδη.
Κάποιοι έστω και αργά πρέπει να ενδιαφερθούν, για να συνέλθει η πόλης της Κομοτηνής. Από τους «άρχοντές μας» περιφερειάρχη, νομάρχη και δήμαρχο «χαϊρι και προκοπή», (όπως λέμε στη Θράκη) δεν υπάρχει!!!!!! Θέλανε μάλλον την σύγκρουση!!!!!

EMILIO SALVATORE

«Σάββατο 6/12/08
Διπλοπενιές, λουλουδοπόλεμος και άφθονο αλκοόλ, συνόδευσαν τον κατ’ επίφαση μπουζουκο-υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, το βράδυ της 6ης Δεκαεμβρίου στην Ιερά Όδό, όπου παραβρέθηκε σε κοινωνική συνεύρεση, ακούγοντας Πασχάλη Τερζή και Έλενα Παπαρίζου!!!!
Λίγες ώρες πρίν ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε άνανδρα από σφαίρα αστυνομικού.

Κυριακή 7/12/08
Ο μπουζουκο-υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά την οινοποσία και διασκέδαση ξεκουράσθηκε, και το απόγευμα της Κυριακής, παρακολούθησε τον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός, στίς θέσεις Vips!!!!»

«Δυστυχώς αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου για την Παιδεία. Αν ο κ. Στυλιανίδης την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου Αλέξη είχε κλειστεί σπίτι του θα ήταν καλύτερος υπουργός; Αν πέρναγε τις διακοπές των Χριστουγέννων σπίτι του θα επικροτούσαμε το έργο του;»
«Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2008
Επιθέσεις κατά Στυλιανίδη
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης επίθεσης προς το πρόσωπο του νυν υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το ερώτημα που εύλογα γεννιέται είναι κατά πόσον αυτή η κριτική γίνεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Παιδεία και προσδοκούν καλύτερες μέρες, ή αν γίνεται για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε με καθαρό και νηφάλιο μυαλό τις κυριότερες επικρίσεις για το πρόσωπο του Στυλιανίδη. Κατηγορείται λοιπόν για τα εξής λάθη – ατοπήματα:
1) Πήγε στα μπουζούκια την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου παιδιού από την σφαίρα του ειδικού φρουρού.
2) Πήγε στο γήπεδο την Κυριακή για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα.
3) Τα Χριστούγεννα αποφάσισε να τα περάσει με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή σουίτα του Hotel Vasilitsa Resort.
4) Χρηματοδότησε αδρά, όσο βρισκόταν στο προηγούμενο πόστο του (του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ), την ΜΚΟ φιλικού του προσώπου με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου», στην οποία εργαζόταν στο παρελθόν.

Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει την έλλειψη σοβαρής κριτικής για το έργο του ως υπουργού. Η κριτική εστιάζεται σε αστεία γεγονότα που έχουν το πολύ συμβολικό χαρακτήρα ή σε στοιχεία από το παρελθόν του. Είναι φανερό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα είτε για να πλήξουν την κυβέρνηση, είτε για να πλήξουν τον ίδιο το Στυλιανίδη επειδή … ορέγονται το πόστο του (μην ξεχνάμε ότι αναμένεται ανασχηματισμός).
Δυστυχώς αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου για την Παιδεία. Αν ο κ. Στυλιανίδης την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου Αλέξη είχε κλειστεί σπίτι του θα ήταν καλύτερος υπουργός; Αν πέρναγε τις διακοπές των Χριστουγέννων σπίτι του θα επικροτούσαμε το έργο του;
Και για να εξηγούμαστε, δεν θεωρώ τον υπουργό ιδιαίτερα επιτυχημένο, ούτε επιδιώκω να φανώ ως ένας εκ των υποστηρικτών του. Το αντίθετο! Πιστεύω ότι χρησιμοποιεί το υπουργείο για να ανελιχθεί πολιτικά, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοι της θέσης, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα. Οι τελευταίοι μήνες, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση. Αν θέλουμε όμως να του κάνουμε κριτική πρέπει να τον ελέγχουμε για το έργο του. Αντί λοιπόν οι επικριτές του να μιλάνε για ανόητα ταξίδια και κοινωνικές επισκέψεις, ας τον ελέγξουν για σοβαρότερα θέματα όπως την «ελαστικοποίηση» - γελοιοποίηση του ΑΣΕΠ, τις χιλιάδες αποσπάσεις που παρατηρούμε κάθε χρόνο, τη μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία κ.λ.π. (Αλήθεια, μήπως δεν θέλουν να μιλήσουν γι αυτά επειδή απλά συμφωνούν με τις πρακτικές του;) Στο σύντομο χρόνο ζωής του blog μας έχουμε τοποθετήσει 3 – 4 αναρτήσεις γι αυτά τα θέματα…»

EMILIO SALVATORE

apneagr είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τους bloggers

Ανώνυμος είπε...

Eννοείς το troktiko, ιδιοκτησίας ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ πλέον και το PRESSMME;
και τα δυό του Θέμου είναι κορόιδα!
Πέτσινος ο πόλεμος!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...