Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τα… τρία κλούβια αυγά ...Τουρκίας.



Ο  Kούλης… ο Μπένυ και το μουνί της Χάιδως.
Η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου, είχε  κοινή συμμετοχή στο πάνελ του Ευάγγελου Βενιζέλου, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη.
Με ιδιαίτερους πολιτικούς συμβολισμούς η παρουσία  είναι μία καλή αφορμή για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των «τριών», σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι φήμες για συνεργασίες, αλλά και για αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη του Ποταμιού μειώνεται.
Όταν ο κ. Βενιζέλος έφτανε στο χώρο της παρουσίασης, παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την Κεντροαριστερα, με τον κ. Βενιζέλο να σχολιάζει: «Είμαι θεματοφύλακας της μονής εφικτής εθνικής στρατηγικής και γι’ αυτό αγωνιστήκαμε να το εφαρμόσουμε και πρέπει τώρα να παίξει αυτός ο χώρος, ο μεσαίος σημαντικό ρόλο».
Σε ερώτηση που δέχτηκε για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος αποκρίθηκε: «Δεν ασχολούμαι με παρασκηνιακές συνεννοήσεις άσχετα αν είναι αθώες για το καλό του χώρου».
Ο Βενιζέλος στην πρόσκληση αναφέρεται ως πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χωρίς κομματική χροιά, σε αντίθεση με τους άλλους δύο ομιλητές.
Από την πλευρά του, Κυριάκος  ζητά εκλογές «τώρα», κοινό αίτημα με τον κ. Βενιζέλο, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για αυτοδυναμία. Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του καθηγητή, μαζί με τους κ. Θεοδωράκη και Βενιζέλο, λίγα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό του αποκόμματος του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετρά πληγές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει αυτόνομη πορεία το Ποτάμι, παρά τα σενάρια που ανέφεραν συνεννοήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ επίσης εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζονται οι εκτιμήσεις ότι ο  Βενιζέλος εντάσσεται στη ΝΔ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...