Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος λέει ότι δεν είμαστε σε πόλεμο;

Δύο τρισεκατομμύρια (2.000.000.000.000) ευρώ!!! Το νούμερο είναι τόσο αστρονομικό, για τα κοινά μέτρα, που απαιτείται να το δει κανείς γραμμένο ολογράφως, να το διαβάσει και να το ξαναδιαβάσει, επιχειρώντας να συλλάβει το μέγεθος του. Ακόμα και τότε όμως, αναλογιζόμενος ότι ο λογαριασμός αφορά το σύνολο των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, δεν αισθάνεται ρίγη.

Απαιτείται να κάνει κάποιος την διαίρεση των 2 τρισ. με τα 500 εκ. για να αρχίσουν οι εφιάλτες. Και τα ρίγη.

Γιατί το αποτέλεσμα αυτής της διαίρεσης είναι 4.000€ κατά κεφαλήν, δηλαδή κατά Ευρωπαίο πολίτη ή 16.000€ για μια τετραμελή Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το ποσό των δύο τρισ. θα απαιτηθεί να καταβάλουν, επιπλέον, -σύμφωνα με την Goldman Sachs– οι Ευρωπαίοι το 2023 για ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

 

Και να σκεφτούμε ότι κατά μέσο όρο ένας πόλεμος κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος κόστισε 334 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πόλεμος του Περσικού Κόλπου 1990-1991, κόστισε 102 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πόλεμος του Ιράκ 2003-2010 συγκαταλέγεται στους πιο ακριβούς, με συνολικό κόστος 784 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο δεύτερος πιο ακριβός πόλεμος που διεξήχθη μέχρι σήμερα ήταν ο πόλεμος κατά τις τρομοκρατίας, περιλαμβανομένων επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, ο οποίος διεξήχθη μετά την 11η Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στη Συρία και κόστισε περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ με τιμές του 2011, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κόστισε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι σήμερα θεωρείται ο πιο ακριβός πόλεμος στην ανθρώπινη ιστορία.

 

«ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ!» 11 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ειπε ξεκαθαρα ο χοντροπετσος "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ"

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/adianoiti-dilosi-apo-st-petsa-opoios-den-exei-lefta-na-allaksei-ton-kaystira-fysikou-aeriou-tha-pethanei/

Ανώνυμος είπε...

Ζεις; Τι επαθες;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...