Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια

Άντε να παίρνουν σειρά οι επόμενοι. Όλοι οι Ιρανοί που εξοντώθηκαν μαζί με τον Χ.Νασράλα σε μία φωτογραφία.

 

Η σιιτική οργάνωση, επιβεβαίωσε την είδηση, μετά το μπαράζ που εξαπέλυσε στη Βηρυτό, ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ  Χασάν Νασράλα είναι νεκρός. Νωρίτερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε καλέσει τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς του Ισραήλ».

Για πολλά χρόνια ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ζούσε στην παρανομία, προκειμένου να γλιτώσει από κάποιο πλήγμα των δυνάμεων του Τελ Αβίβ.

Βάσει της ανακοίνωσης των IDF και όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Χεζμπολάχ, ο επικεφαλής της φιλοϊρανικής, σιιτικής οργάνωσης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αποτέλεσμα του σφοδρού χτυπήματος στη Βηρυτό. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε βίαια τέλος στην 32χρονη ηγεσία του στον Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών δυνάμεων, μαζί με τον Νασράλα σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, καθώς και άλλοι διοικητές.

Ο Νασράλα έγινε στόχος ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, γνωστό ως Νταχίγια. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ενώ τα ανώτατα στελέχη της φιλοϊρανικής, σιιτικής βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και «ασχολούνταν με τον συντονισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», όπως ανακοινώθηκε από τις IDF.

 

Επιβεβαιώνει η Χεζμπολάχ το θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα


Όλοι οι Ιρανοί που εξοντώθηκαν μαζί με τον Χ.Νασράλα σε μία φωτογραφία

 

Απειλητικές προειδοποιήσεις από τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν κατά του Ισραήλ


Χ.Σαφιεντίν: Θα είναι ο διάδοχος του Χ.Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ;

 

Ισραηλινός Ταξίαρχος: Σύντομα θα χτυπήσουμε τα κτίρια όπου η Χεζμπολάχ κρύβει πυραύλους-Στόχος το τρομερό οπλοστάσιο της οργάνωσης

Iσραηλινά αεροσκάφη περιπολούν τον εναέριο χώρο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού

 Η επιχείρηση των IDF για την «εκκαθάριση» του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ονομάστηκε «Νέα Τάξη», σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.Το όνομα της επιχείρησης δεν επιλέχθηκε σίγουρα τυχαία!

Πρόκειται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων όχι μόνο στην περιοχή του Λιβάνου αλλά και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

 

Αμερικανικά ιπτάμενα ραντάρ «που απογειώθηκαν από Ελλάδα» ενεπλάκησαν στον βομβαρδισμό της Βηρυτού όπου σκοτώθηκε ο Νασράλα;

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ίσως το μάθημα του προφανούς χαμού του Νασράλα θα έπρεπε να είναι ένα κατηγορητήριο για το τι έχει γίνει η δυτική διπλωματία και η διπλωματία του ΟΗΕ. Κανένας οργανισμός δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει παραχωρήσει στον Νασράλα ούτε ένα λεπτό νομιμότητας, ειδικά μετά τη δήλωσή του το 2002, «Εάν αυτοί [Εβραίοι] συγκεντρωθούν όλοι στο Ισραήλ, θα μας γλιτώσει από τον κόπο να τους κυνηγήσουμε παγκοσμίως». Το μάθημα για την Ουάσιγκτον, ωστόσο, είναι ευρύτερο. Η διπλωματία και ο συμβιβασμός ενίσχυσαν τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς. Ενίσχυσαν επίσης τους Ταλιμπάν και τη Βόρεια Κορέα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων και την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σε εκθετικά μεγαλύτερο ποσό. Αντί να συνεχίσουν μια τέτοια εμπλοκή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να χαρτογραφήσουν τα τρωτά σημεία διοίκησης και ελέγχου των αντιπάλων τους και των εχθρικών καθεστώτων και να τα εκμεταλλευτούν με στόχο να γονατίσουν κάθε καθεστώς. Εάν ο θάνατος του Νασράλα καταρρεύσει τη Χεζμπολάχ, τι μπορεί να σημαίνει για το Ιράν ο ξαφνικός θάνατος του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ; Ή, ο θάνατος του αρχηγού της δύναμης Qods Esmail Qaani; Ή κάθε στρατηγός ή ναύαρχος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης;
Όπως έχει αποδείξει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι τρομοκρατικές ομάδες και οι ριζοσπαστικές ιδεολογίες δεν χρειάζεται να είναι μόνιμα προσαρτήματα στην παγκόσμια σκηνή.
Αντίθετα, οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να τους βλέπουν ως εχθρούς προς εξάλειψη.
Σκοτώνοντας ο Νετανιάχου τον αγαπημένο της φατρίας Obama Hassan Nasrallah, δείχνει στην Αμερική πώς κερδίζονται οι πόλεμοι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...