Στα πρόθυρα του Μακελειού! Οι Δανοί στρατιώτες έλαβαν εντολή να είναι έτοιμοι για μάχη με τις ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να επαναδιαπραγματευτούν την αμυντική συμφωνία τους με τη Δανία, με στόχο την κατάργηση κάθε περιορισμού στη στρατιωτική τους παρουσία στη Γροιλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Ουάσιγκτον θέλει να τροποποιήσει βασικές διατάξεις της συμφωνίας, ώστε το νησί να γίνει πεδίο πλήρους ελευθερίας στρατιωτικών επιχειρήσεων – μια πρωτοβουλία που συνδέεται άμεσα με τις απαιτήσεις του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει τη δράση του Συμβουλίου Ειρήνης με…… πόλεμο κατά Ιράν με θεαματικό χτύπημα;
Η μάσκα πέφτει και το παζάρι βγαίνει στο φως. Πίσω από τα μεγάλα λόγια για «δημοκρατία», «αντίσταση» και «αξίες», ΕΕ και ΗΠΑ στρώνουν τραπέζι με 800 δισ. δολάρια και ζητούν το αυτονόητο για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα: γη αντί χρήματος, Ντονμπάς αντί «ευημερίας». Ο Ζελένσκι στριμώχνεται ασφυκτικά, όχι από τον πόλεμο μόνο, αλλά από τους ίδιους του τους «συμμάχους», που θέλουν να κλείσουν τον λογαριασμό με μια υπογραφή παράδοσης. Δεν μιλούν πια για νίκη, μιλούν για deal. Δεν μιλούν για λαούς, μιλούν για νούμερα. Και το ερώτημα που καίει δεν είναι αν θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά ποιος θα πληρώσει την ήττα και ποιος θα κερδίσει από το ξεπούλημα.
Τραμπ ο κτηματομεσίτης: Θα «λύσει» το θέμα της Γάζας με ουρανοξύστες...
Η Χαμάς κατέληξε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ ότι πλέον θα γίνει πολιτικό κόμμα
Η Ροντρίγκες συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την πτώση του Μαδούρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, τόσο η Ντέλσι Ροντρίγκες όσο και ο αδερφός της, Χόρχε, ήταν εδώ και μήνες σε συνεννόηση με τις ΗΠΑγια την επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του Μάρκο Ρούμπιο η Ροντρίγκες διαβεβαίωσε τους Αμερικάνους πως είναι έτοιμη να συμβάλει στη μετά-Μαδούρο εποχή.
Η αναδιοργάνωση του κόσμου –του Τιερί Μεϊσάν



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου