Συμπλοκή ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος με ταχύπλοο που μετέφερε λαθρομετανάστες στη Χίο σημειώθηκε λίγο μετά της 9 το βράδυ στα ανοιχτά του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα που επέβαιναν στο σκάφος των λαθρεμπόρων και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό ιστότοπο politischios.gr, κατά την εξέλιξη της επιχείρησης ακινητοποίησης του ύποπτου σκάφους, σημειώθηκε σύγκρουση, ίσως και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών επιβαινόντων.
Οι διακινητές εμβόλισαν το σκάφος των λιμενικών
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μέσου, το περιπολικό σκάφος του ΛΣ εντόπισε το ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες και έδωσε σήμα να γυρίσουν πίσω. Ωστόσο, οι διακινητές φέρονται να κινήθηκαν απειλητικά προς το σκάφος του Λιμενικού και να το εμβόλισαν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα από τη σύγκρουση δεκάδες λαθρομετανάστες να χάσουν την ισορροπία τους και να βρεθούν στη θάλασσα.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες επέβαιναν περίπου 35 άνθρωποι, με πέντε εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους και αρκετούς ακόμη να τραυματίζονται.
Νεότερες πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού τραυματίστηκαν και δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Το Λιμενικό έβγαλε ανακοίνωση για την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Χίο δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το επεισόδιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο χειριστής του ταχυπλόου αρχικά δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους του Λιμενικού "αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση του ταχύπλοου στην πλάγια δεξιά πλευρά του ΠΛΣ".
Κατά την ανακοίνωση "από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, το ταχύπλοο ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα την πτώση όλων των επιβαινόντων του στη θάλασσα".
Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με βάση τον μέχρι στιγμής απολογισμό του γεγονότος που εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Μερσινιδίου, στο Βροντάδο της ανατολικής Χίου, όπου πλεούμενο με άγνωστο ως τώρα αριθμό λαθρομεταναστών συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν 14 νεκροί (11 άνδρες και τρεις γυναίκες), ενώ τέταρτη γυναίκα κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου όπου διακομίστηκε, βαρύτατα τραυματισμένη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νεκρά διαπιστώθηκε ότι είναι τα έμβρυα που κυοφορούσαν δυο γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου τραυματισμένες. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται επίσης άλλοι 24 τραυματίες, επτά άνδρες, έξι γυναίκες και 11 παιδιά. Τρεις από αυτούς εγχειρίστηκαν καθώς είχαν τραυματιστεί σε ζωτικά όργανα.
Νεκροί και τραυματίες στις Οινούσσες !!! Ξεκίνησε «έργο» α λα... «Ίμια»;



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου