Στην φώτο ο Μητροπολίτης Νικηφόρος με την Mercedes των... 300.000 ευρώ
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο μεγαλύτερος «τσιφλικάς» στα κατεχόμενα, με την Εκκλησία να ακολουθεί, όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται σε μελέτη του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.
Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε το 2020 στο πλαίσιο της προσπάθειας για οικονομική ενίσχυση των ιδιοκτητών ακίνητης κατεχόμενης περιουσίας έναντι των χαμένων τους εισοδημάτων, έγινε σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία και στηρίχθηκε σε στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου. Επανήλθε δε στο προσκήνιο, με αφορμή πρόσφατη πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για ίδρυση και λειτουργία Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών.
Με βάση τη μελέτη που αφορά τα κατεχόμενα, η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει την περισσότερη περιουσία με 22.923 ακίνητα. Η Εκκλησία κατέχει 5.032 ακίνητα.
Αρχιεπίσκοπος: Προς ενοικίαση τα ακίνητα Εκκλησίας
Μόνο η περιουσία της αρχιεπισκοπής είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ και πολύ μεγαλύτερη αυτή των μονών και των μητροπόλεων.
Ακίνητη περιουσία-μαμούθ στην Αρχιεπισκοπή – Η συμφωνία του 1948 που έφτασε στα Δικαστήρια



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου