Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Επεισόδια και στα Χανιά





Ένταση και επεισόδια είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων όπου θα κατέληγε πορεία νεαρών που διαμαρτυρόταν για το θάνατο του δεκαεξάχρονου στην Αθήνα. Περίπου 30 άτομα από τα 150 που συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο της πόλης φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που ήταν παραταγμένοι σε 4 ομάδες στην λεωφόρο Ηρακλείου μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο. Οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως με χρήση χημικών με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι διαδηλωτές. Λίγο μετά οι διαδηλωτές επέστρεψαν και έχοντας ως κάλυψη κάδους απορριμμάτων του δήμου επιχείρησαν νέα επίθεση προς το μέρος των αστυνομικών Δέχθηκαν ξανά χημικά και έβαλαν φωτιά στους κάδους Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική καθώς με την βοήθεια και του ανέμου τα χημικά διασκορπίσθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Τελικά οι διαδηλωτές υποχώρησαν, ωστόσο φεύγοντας δημιούργησαν φθορές σε κατάστημα τράπεζας και έγραψαν συνθήματα στους τείχους

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης. Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών προκάλεσε φθορές στην είσοδο των γραφείων του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη καθώς και στο κατάστημα της παγκρήτιας συνεταιριστικής Τράπεζας.

Επίσης προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα και στα γραφεία της ΑΝΕΚ. Στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών βρέθηκε και το φαρμακείο του νομάρχη Χανίων, κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...