Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ


10.10 μ.μ Νέα επεισόδια. Ομάδα νεαρών που βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» την ΑΣΟΕΕ, πετούνε από την ταράτσα του κτιρίου πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών.
Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα ΜΑΤ ωστόσο έχουν σταματήσει να επεμβαίνουν και να απαντούν εδώ και περίπου μιάμιση ώρα.
Φωτιά από μολότοφ έχει εκδηλωθεί και σε υπόγειο κατάστημα.

Κλειστή παραμένει η Πατησίων Επεισόδια ξανάρχισαν και στη Νομική Αθηνών όπου ομάδα 100 νεαρών με κράνη επιτίθενται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν λάβει θέσεις στην περιοχή και στη συνεχεία οπισθοχωρούν και πάλι στο κτίριο της οδού Σόλωνος. Ανοιχτοί οι δρόμοι στην Αθήνα εκτός από το τμήμα της Πατησίων, από τα Χαυτεία μέχρι την Κοδριγκτώνος.

Μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων τραυματίστηκαν 8 πολίτες και 13 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Οι νεαροί πυρπόλησαν 2 αυτοκίνητα, 2 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και 2 υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και 2 άλλα καταστήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προξένησαν συνολικά φθορές σε 38 αυτοκίνητα, 14 καταστήματα και 4 τράπεζες.

11.30 Μ.Μ Αυτή την ώρα αναρχικοί καταστρέφουν αυτοκίνητα και καταστήματα στην οδό Στουρνάρη δίπλα στο Πολυτεχνείο. Πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία όμως κράταει αποστάσεις από τους νεαρούς.

- Συμπλοκές στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο και πέταξε δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πύλη της ΔΕΘ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών για να τους απωθήσουν. Φωτιά καίει έξω από το Πολυτεχνείο.

- Επεισόδια ξανάρχισαν και στη Νομική Αθηνών όπου ομάδα 100 νεαρών με κράνη επιτίθενται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν λάβει θέσεις στην περιοχή και στη συνεχεία οπισθοχωρούν και πάλι στο κτίριο της οδού Σόλωνος.


ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- Συμπλοκές αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο και πέταξε δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πύλη της ΔΕΘ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών για να τους απωθήσουν.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

- Πριν λίγα λεπτά ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με μολότοφ, δακρυγόνα και καπνογόνα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στον ισόγειο χώρο του κτιρίου και να σημειωθούν ζημιές σε δυο περιπολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...