Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Το πλοίο με την βοήθεια στην Παλαιστίνη στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Ανθρωπιστική βοήθεια μετέφερε τελικά παρά τις αντίθετες ανακοινώσεις των ισραηλινών όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ανδρών του λιμεναρχείου Ηρακλείου το πλοίο υπό σημαία Λιβύης που προχθές κατέπλευσε στους Καλούς Λιμένες. Ομάδα λιμενικών με πολιτικά ανέβηκε στο πλοίο προκειμένου να ελέγξει το φορτίο. Σύμφωνα με το λιμενάρχη Ηρακλείου Νίκο Γεωργέλο πράγματι, όπως είχε δηλωθεί, μετέφερε φάρμακα, λάδι και σιτηρά, ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό την Παλαιστίνη. Όπως είναι γνωστό οι Ισραηλινές Αρχές δεν επέτρεψαν να προσδέσει στη Χάιφα με αποτέλεσμα να ζητήσει άδεια για να αγκυροβολήσει νοτίως της Κρήτης. Ο έλεγχος του φορτίου έγινε αφού ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των στοιχείων του πληρώματος. Αμέσως μετά στο πλοίο ανέβηκαν τέσσερις διπλωμάτες από την πρεσβεία της Λιβύης, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από τα Ελληνικά ΜΜΕ, κάτι όμως που δεν επιτράπηκε από τα αρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εξωτερικών της χώρας μας. Όπως έγινε γνωστό, στο πλοίο επιβαίνουν δεκατέσσερα μέλη του πληρώματος και τέσσερις δημοσιογράφοι από τη Λιβύη. Χθες το απόγευμα αναχώρησε από τους Καλούς Λιμένες όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του καπετάνιου υποβλήθηκε αίτημα για να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου.
http://www.patris.gr/articles/146876

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Zawara δυτικά της Τρίπολης, μεταφέροντας 3 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, τρόφιμα και κουβέρτες), προσφορά του λαού της Λιβύης στην πολιορκημένη Γάζα και το λαό της Παλαιστίνης. Οι υπεύθυνοι σε συνέντευξη είχαν τονίσει ότι «Οι Παλαιστίνιοι δέχονται μια άγρια επίθεση και την αδιαφορία του κόσμου. Εμείς δεν θέλουμε να στείλουμε μόνον τηλεγραφήματα συμπαράστασης, αλλά θέλουμε να προσφέρουμε συγκεκριμένη βοήθεια. Στις αρχές του Νοέμβρη, το Ισραήλ σφράγισε τη Γάζα και απαγορεύει να εισέλθουν προϊόντα, φάρμακα…».

Τελικά το πλοίο έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου και κανείς δεν γνωρίζει τις περαιτέρω «πράξεις» και «ενέργειες» που θα γίνουν εκ μέρους των ελληνικών αρχών για την ολοκλήρωση της «όλης προσπάθειας».Προς το παρόν υπάρχει «φίμωση»στα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε .Κάποιοι μάλλον δεν θέλουν να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, μην τυχόν και παρεξηγηθούν οι «φίλοι» μας οι Εβραίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...