Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ..«ΑΠΙΘΑΝΟ».. ΠΟΡΙΣΜΑ

ΛΑΟΣ
Κ.Κ.Ε
ΤΟ ..«ΑΠΙΘΑΝΟ».. ΠΟΡΙΣΜΑ



Το πόρισμα της εξεταστικής έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία εντοπίζει γενικώς πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και σήμερα Αγροτικής Ανάπτυξης από τον κ.Δρυ του ΠΑΣΟΚ μέχρι τους Ευάγγ.Μπασιάκο και Αλεξ.Κοντό της κυβέρνησης, αλλά και στον κ.Φωτιάδη (υπουργό Οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ). Εκτιμά ότι αυτοί επόπτευαν πλημμελώς τα διοικητικά όργανα και αποδέχτηκαν χωρίς διερεύνηση τις εισηγήσεις των γνωμοδοτικών συμβουλίων.

Δεν αποδίδει δόλο και απορρίπτει την πιθανότητα να υπήρξε κεντρικός συντονισμός και να υπάρχουν περιπτώσεις «μαύρου πολιτικού χρήματος» από τις δοσοληψίες της Μονής Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ περιγράφει ποινικές ευθύνες στην ηγεσία του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή σε Ευάγγ.Μπασιάκο και Αλέξ.Κοντό, στον τότε υφυπουργό Οικονομίας και σήμερα Εξωτερικών Πέτρ.Δούκα, αλλά και στους πρώην υπουργούς Επικρατείας και Πολιτισμού Θεόδ.Ρουσόπουλο και Γ.Βουλγαράκη. Για τους παραπάνω κατά συνέπεια λογική συνέχεια είναι η αίτηση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Παράλληλα, εντοπίζει πολιτικές ευθύνες και στον πρώην υπουργό Απασχόλησης Βασ.Μαγγίνα, τον μέχρι σήμερα υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωστ.Κιλτίδη, τον μέχρι σήμερα υφυπουργό Οικονομικών Αντ.Μπέζα αλλά και τον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τήρησαν κοινή στάση από την επόχή Δρυ - Φωτιάδη προκειμένου τελικά η Μονή Βατοπεδίου να αποκτήσει την κυριότητα της Βιστωνίδας και να λειτουργεί ως επιχειρηματίας. Στο πόρισμα του κ.Σκυλλάκου αποδίδονται πολιτικές ευθύνες σε Δρυ και Φωτιάδη, Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη και Δούκα.

Σημειώνεται ότι για τον Γ.Βουλγαράκη δεν έγινε αναφορά ενώ για τον Θ.Ρουσόπουλο αναφέρεται απλώς ότι δεν έπεισε ότι αγνοούσε όσα συνέβαιναν. Αυτή πιθανότατα είναι και η αιτία που το ΚΚΕ τοποθετείται θετικά στην πρόταση για προανακριτική επιτροπή κατά υπουργών, αν και δεν αναφέρει πρόσωπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει επίσης πολιτική ευθύνη σε Δρυ και Φωτιάδη και ακολούθως σε Μπασιάκο, Κοντό και Κιλτίδη στο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Δούκα και Μπέζα στο υπ.Οικονομίας.

Αν και δεν αναφέρει τίποτε περί ποινικής ευθύνης «φωτογραφίζει» τους Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό που «άφησαν το αποτύπωμά τους», δηλαδή υπέγραψαν επίμαχες αποφάσεις, ενώ για Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο ο κ.Τσούκαλης αναφέρει ότι ο ρόλος τους δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ εντοπίζει πολιτικές ευθύνες σε Δρυ, Φωτιάδη και Δούκα και βλέπει συνολική ευθύνη της κυβέρνησης όσον αφορά το ρόλο των Μπασιάκου και Κοντού. Για τον Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη σημειώνει ότι υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες και αποδέχεται ότι πρέπει να υπήρξε κεντρικός συντονιστής.

Για το λόγο αυτό τοποθετείται υπέρ της προανακριτικής αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σχετικά τόσο με τα πρόσωπα όσο και με τις κατηγορίες που θα διατυπωθούν.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...