Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η χαρά… των εργαζομένων ?



Μαχαίρι για όλους σε μισθούς - συντάξεις, νέα αύξηση ΦΠΑ.

Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, περικοπές σε δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των υπολοίπων έμμεσων φόρων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο Τομέα ανακοίνωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυξάνονται το επόμενο διάστημα, ΦΠΑ και έμμεσοι φόροι, «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργείται η διαιτησία και αυξάνεται το όριο απολύσεων.
Αντίστοιχα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για αντίστοιχες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Αντί της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού η ελληνική πλευρά φέρεται να προτείνει τριετές πάγωμα όλων των αυξήσεων και να αποδέχεται περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων στις αποζημιώσεις απολύσεων και στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Σήμερα, υπάρχει πλαφόν 2% για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 υπαλλήλους και το ποσοστό αυτό αναμένεται να προσδιοριστεί σε 4-5%.
Περικοπές προωθούνται και για τους συνταξιούχους, για τους οποίους γίνεται λόγος για κατάργηση των συντάξεων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Για το θέμα γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου η περικοπή να μην ισχύσει για το σύνολο των συντάξεων αλλά μόνο για εκείνες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.
Προωθείται αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Για το βασικό συντελεστή γίνεται λόγος για αναπροσαρμογή στο 23-24% (έναντι 21% που είναι σήμερα) και για το χαμηλό συντελεστή, από 10,5% που είναι σήμερα στο 12%. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στα καύσιμα, τα ποτά και τα προϊόντα καπνού, οι οποίες όμως τελούν ακόμα υπό συζήτηση. Προβλέπεται επίσης η άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο με τα αντίστοιχα των ανδρών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι νομοι ισχυουν μονο για τον λαο,οι πληρωμες απο τις ζημιες στο λαο,οι πολιτικοι αναλαμβανουν την γαμ... πολιτικη ευθυνη και ολα μελι γαλα.Νομιζω αδερφια οτι ηρθε η ωρα να τους στειλουμε στον ΚΑΙΑΔΑ,στον φυσικο τους πατερα.Επι τη ευκαιρια με το τραβεστι πατριωτικο κομμα τoυ GIORGO LA.O.PLANOY εχουμε καμια καινουρια δολοπλοκια?γιατι χαρες χωρις αργυρια δεν κανει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...