Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τώρα στην Νίκας θα …γνωρίζουν και πόσο ..άλογο …βάζουν



Η εταιρεία Νίκας εγκαινίασε με μία φιέστα  την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου ..καθησυχαστικού μηχανήματος ανίχνευσης αλογοDNA, στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Στέφανο.
 O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωτήρης Λαύκας, σημείωσε «η Νίκας, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς αλογοδιατροφικές εξελίξεις και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αλογοκαταναλωτές, προσαρμόζεται αμέσως στα νέα δεδομένα, εξελίσσοντας τη γνώση και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την παραγωγή πλήρως ελεγμένων, πιστοποιημένων και ποιοτικώς άριστων προϊόντων». Η Δρ. Βάνα Καραγιάννη, η οποία είναι Μικροβιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, εξήγησε για τη διαδικασία: «η εγκατάσταση συστήματος Real Τime PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο) εγγυάται τον συνεχή και υψηλής ευαισθησίας έλεγχο καθαρότητας όλων των προϊόντων ΝΙΚΑΣ.
Βασισμένη στο πρότυπο αντιγραφής του DNA, η υψηλής ακρίβειας τεχνική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο μηχάνημα, επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυνατή η ανάλυση /ανίχνευση γενετικού υλικού ακόμα και ενός μόνο κυττάρου».

Δηλαδή αποδέχονται ότι μέχρι τώρα δεν έλεγχαν τι σκατά μας τάιζαν;
Τώωωρα όμως σε …Real Τime ??? θα ξέρουν …πόσο άλογο βάζουν στο πιάτο μας. Το δούλεμα δεν πιάνει άλλο. 



Μπορεί όμως να διαφημίζει μηχανήματα βάζοντας μάλιστα και τον ξευτίλα Σταϊκούρα στην φιέστα που έκανε να τον αβαντάρει μαζί με ένα τσούρμο αργυρώνητους δημοσιογραφίσκους αλλά τα αλογοπροϊοντα συνεχίζονται. Έτσι …
Σε δειγματοληψία βραστής πάριζας με την εμπορική ονομασία "Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας" προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από έλεγχο βάσει καταγγελίας...
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δείγμα, ήταν από συσκευασία βάρους 3,45 kg (μπαστούνι), έφερε ημερομηνία λήξης 21.6.2013, παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την εταιρεία ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ (22ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Άγιο Στέφανο). Στο συγκεκριμένο δείγμα, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή.



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

έλεος με τις εταιρείες του κ*λου που θέλουν να μας ταϊζουν ότι σκουπίδι υπάρχει και να τη γλιτώνουν με μια ανάκληση προϊόντων. Η δικαιοσύνη πότε θα επέμβει; Αχρείοι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...