Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πάνε για ψευδορκία η Παντελή και ο Παπασταυρου το φιλαράκι-σύμβουλος του Σαμαρά.



Πόρισμα-«βόμβα» του ΣΔΟΕ!

Τον Αύγουστο 1997 ο Σάμπι Μιώνης παραιτήθηκε από στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Donaldson, Lufkin & Jenrette Securities για να ιδρύσει στις Μπαχάμες την δική του επενδυτική εταιρεία T.C. Advisors Ltd που αργότερα έγινε Capital Management Advisors (CMA). Επιδιώκοντας να αποκτήσει την εμπιστοσύνη πελατών ο Σ. Μιώνης συμφώνησε τον Απρίλιο 1998 συνεργασία με την ελβετική τράπεζα Julius Baer και ειδικότερα με την Julius Baer Trust Company (Cayman) Ltd.
Ο Σ. Μιώνης και οι συνεργάτες του (Peter Embiricos and Theodore Goneos) μεταβίβαζαν ποσά στο υποκατάστημα της Julius Baer στη Ν. Υόρκη και από εκεί επενδύονταν σε open-ended mutual funds λογαριασμούς στα Νησιά Κέϋμαν.
Λίγο αργότερα προέκυψαν κάποια προβλήματα στη συνεργασία της Julius Baer με την T.C. Advisors Ltd σε σχέση με τις προμήθειες ανά πελάτη και περίπου τον Μάϊο 2000 διεκόπησαν οι
υπηρεσίες της ελβετικής τράπεζας προς την εταιρεία του Σ. Μιώνη.

Αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργασίας το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας του Σ. Μιώνη στην Αθήνα και κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό, ενώ ο Σ. Μιώνης κατηγόρησε τότε τις ελληνικές αρχές για αντι-σημιτική συμπεριφορά επειδή ήταν Εβραίος και λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί από τους πελάτες του ήσαν επίσης Εβραίοι.
Σε σχετική δίκη εναντίον της Julius Baer που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Υόρκης ο Σάμπι Μιώνης υποστήριξε αναληθώς ότι το ΣΔΟΕ δεν διαπίστωσε τίποτα παράνομο και πως δεν
εντοπίστηκαν περιπτώσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την εταιρεία του.

Ο Σάμπι Μιώνης ενήγαγε την ελβετική τράπεζα καταθέτοντας έγγραφο (υπήρχε το όνομα του Charles Farrington που ήταν ο managing director της Julius Baer Cayman με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2000) που παρέλαβε από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με το οποίο η T.C. Advisors ξέπλενε βρώμικα χρήματα.
Σύμφωνα με τον Σ. Μιώνη η ενέργεια της Julius Baer τον δυσφήμισε και έτσι έχασε πελάτες στουςοποίους συμπεριλαβάνονταν και η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία. Η επιστολή του Charles Farrington προς το ΣΔΟΕ έγραφε:
«Σας παραθέτουμε λίστα Ελλήνων πολιτών που ξεπλένουν χρήματα αποφεύγοντας την φορολογία και που διαθέτουν λογαριασμούς μέσω της T.C. Advisors Ltd στα Νησιά Κέϋμαν. Η εταιρεία διευθύνεται από τον Σάμπι Μιώνης ο οποίος μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες».
Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...