Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αυτά είναι τα καλόπαιδα της συμμορίας των ..17



Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μπράβων ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποίησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο, με τη συνδρομή έξι εισαγγελικών λειτουργών, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 17 άτομα.

Δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε ομάδα με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν ενεργά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και στο νησί της Πάτμου. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί 22 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ.


Ως εγκέφαλοι της συμμορίας των μπράβων εμφανίζονται οι Γιώργος Βεντούρας και Νίκος Κοτρίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βεντούρας είναι ο άνθρωπος που έκανε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα το ΜΜΑ και καθιέρωσε τους αγώνες σε κλουβί. Απ’ την άλλη, ο Νίκος Κοτρίδης μαζί με τον Κώστα Τσατσαρίδη ήταν οι «ηγεμόνες» του Πειραιά, έως ότου οι σφαίρες άρχισαν ν' ανακαθορίζουν τον χάρτη της επικυριαρχίας. Παράλληλα, βασικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι -επίσης- μπράβοι Βισβάρδης και Βεργιόπουλος, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί, ενώ ενεργή συμμετοχή στο κύκλωμα είχε και ένας «φουσκωτός», ονόματι «Ποπάυ» .

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο διαμετρήματος 0.22 mm , με αποξεσμένη τη μάρκα και τον αριθμό του, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, μια κυνηγετική καραμπίνα, 220 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 52 συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ένα πιστόλι replica και ένα πιστόλι ρίψης αβολίδωτων φυσιγγίων, τέσσερα πτυσσόμενα μαχαίρια και σπαθί, τρία κλομπ και δύο σπρέι πιπεριού, 41 κινητά τηλέφωνα και 13 κάρτες SIM, 28.000 ευρώ και 657 δολάρια Η.Π.Α., 14 βιβλιάρια καταθέσεων, έξι μπλοκ επιταγών, τέσσερα αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, μικροποσότητες κάνναβης, μια κουκούλα τύπου full face και μία ζυγαριά ακριβείας.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...