Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα.




Νέα «φουρνιά» δεκάδων ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων, ο διορισμός των οποίων έγινε εν μέσω καλοκαιριού, έφερε ο πρόσφατος ανασχηματισμός, με τα καινούργια μέλη της κυβέρνησης να συνεχίζουν την επικρατούσα τακτική, τοποθετώντας στα πολιτικά τους γραφεία στενούς τους συνεργάτες, κομματικά στελέχη από τις εκλογικές τους περιφέρειες.
«Πρωταθλητές» αναδείχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, και οι υπουργοί Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, και Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, οι οποίοι, λόγω είτε αυξημένων αναγκών των χαρτοφυλακίων τους είτε μεγαλύτερης «ευαισθησίας» απέναντι στους δικούς τους ανθρώπους, προσέλαβαν συνολικά πάνω από σαράντα άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων.

Η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, η κ. Βούλτεψη φρόντισε να πάρει μαζί της και αρκετούς από τους παλιούς της συνεργάτες, όπως οι δημοσιογράφοι Λευτέρης Μουσογιάννης και Ειρήνη Οψιμούλη, οι οποίοι εργάζονταν στην ηλεκτρονική της εφημερίδα, «Ελεύθερη Ζώνη». Από τον χώρο της δημοσιογραφίας προέρχεται και η Νατάσσα Μποϊλέ, που μετά από μικρή θητεία στο αρχικό σχήμα της ΝΕΡΙΤ, προσελήφθη ως ειδική σύμβουλος στο γραφείο της, αλλά και η Ελπίδα Σκινδήλια, που εργάστηκε στο τμήμα μάρκετινγκ του Mega, με τελευταία επαγγελματική συνεργασία της το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θέση ειδικής συμβούλου δίπλα στην κυβερνητική εκπρόσωπο ανέλαβε και μία έμπειρη δημοσιογράφος . Στην ίδια κατηγορία είναι και η Λαμπρινή Δάλλα, ο Ζαφείρης Βαλάκας και ο Δημήτρης Παλαιολόγος, ενώ στους μετακλητούς ανήκουν η Χρυσούλα Σαραντοπούλου, η Μαρία Παλιογιάννη και η Ουρανία Οικονομίδου.

ΝΕΟΛΑΙΟΙ

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Ντινόπουλος, θέλοντας να διατηρήσει τις καλές σχέσεις του με την ΟΝΝΕΔ, διόρισε σε θέσεις ειδικών συνεργατών τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της «γαλάζιας» Νεολαίας Δημήτρη Τρούπο και Γιώργο Σύρμο, πρώην πρόεδρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων. Σε θέσεις συμβούλων προσέλαβε επίσης στο γραφείο του στο υπουργείο Εσωτερικών την Αντωνία Βήχου, τη Νεκταρία Ρούφη, τη Δήμητρα Κούβαρη, τη Μαρία Παξιμάδη, τη Γεωργία Χαραλαμπίδου, τον Βασίλη Βαγενά, την Αθανασία Μανδύλη, τη Μαρία Τσαγκά και τη Στέλλα Μουρίκη.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος επέλεξε τον στενό του συνεργάτη Απόστολο Χατζηιωάννου, που ανέλαβε και χρέη διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, αλλά και την Ευλαμπία Καρανικόλα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε μια προσπάθειά του να μη δυσαρεστήσει τον προκάτοχό του, ανανέωσε τις συμβάσεις αρκετών συνεργατών του Γ. Στουρνάρα, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά δεχθεί τις παραιτήσεις τους. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μετακλητών και των ειδικών συμβούλων του πολιτικού γραφείου του, που αποτελείται από παλιούς έμπιστους του νυν διοικητή της ΤτΕ και «δικούς του ανθρώπους», να εκτοξευθεί στους είκοσι. Μεταξύ άλλων, προσελήφθησαν ο κ. Κρίστοφερ Ουρετζιάν, με μακρά θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευτυχία Μιχαηλίδου, που ανέλαβε θέση διευθύντριας του γραφείου του, και οι δικηγόροι Βασιλική Βλάσση, Μάρθα Καββαθά, Θανάσης Κοντογεώργης και Μαλαματή Παναγιώτου.
Θέσεις ειδικών συμβούλων του κ. Χαρδούβελη κατέλαβαν οι Ελένη Δηλαρά, Σοφία Ρίτσου και Ιωάννα Λεοντίτση, ενώ ως μετακλητοί προσελήφθησαν οι Βασιλική Παπούλη, Ευαγγελία Τσατσαρή, Σταυρούλα Παπασωτηρίου και Νίκος Τυρίκου. Στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών ανανέωσαν τη σύμβασή τους ο Δημήτρης Κανέλλης, που αποτέλεσε στενό συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, και η Ισμαρώ Σέρρα.
Της θερινής ενεργοποίησης των διορισμών μετακλητών υπαλλήλων επωφελήθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τοποθετώντας σε θέση ειδικού συνεργάτη τον δικηγόρο Νίκο Πουή, αλλά και τον Γιώργο Κουφόπουλο και τη Σοφία Αξαοπούλου.
Σε προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο ίδιο υπουργείο προχώρησε και ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, εντάσσοντας στο γραφείο του τους Δημήτρη Αλεξόπουλο, Χρυσούλα Τσουμάνη και Αμαλία Αυγεροπούλου, η οποία ανέλαβε χρέη ειδικής συμβούλου. Αλλαγή φρουράς σε επίπεδο συμβούλων και μετακλητών υπήρξε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο γραφείο του υπουργού, Γιώργου Καρασμάνη, εντάχθηκαν το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στην Πέλλα, Ευάγγελος Λόγγος, και η δικηγόρος Ελένη Ευαγγελοδήμου, ενώ ειδική συνεργάτιδα ανέλαβε η Ωραιοζήλη Ευθυμιάδου.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος αξιοποίησε από την εκλογική του περιφέρεια τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου και τον Χρήστο Φλώρο, γιο του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Μάρκου Φλώρου, αλλά και την Κανέλλα Διδασκάλου, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη. Επίσης αξιοποίησε τη Χρυσούλα Παπαγιώτα, επί χρόνια συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη.


Οι… φειδωλοί και οι παραμένοντες

Περιορισμένες προσλήψεις συνεργατών έγιναν μετά τον ανασχηματισμό στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μακεδονίας-Θράκης. Ειδικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, διόρισε στο γραφείο του τον δικηγόρο Γιώργο Νικολαϊδη-Κρασσά, λόγω των αυξημένων αναγκών περί τα ενεργειακά, και ο αναπληρωτής στο ίδιο υπουργείο, Νίκος Ταγαράς, τη λογίστρια Ευτυχία Ξηρού. Αντίστοιχα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διόρισε σε θέσεις μετακλητών την Κατερίνα Γκουζιώτη και τη Στέλλα Κόλλια. Επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος, την Κατερίνα Παληού, προερχόμενη από το γραφείο του πρώην υφυπουργού Κ. Γκιουλέκα. Παράλληλα, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Ορφανός ενέταξε στο γραφείο του την Ανδρομάχη Κρανιώτη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, την Κατερίνα Λουκάκου. Στην ίδια κατεύθυνση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διόρισε στο γραφείο του τον Νίκο Τότση, γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Συμφωνία με τον προκάτοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να διατηρήσει αρκετούς από τους συνεργάτες του στις θέσεις τους φαίνεται ότι έκανε ο Νίκος Δένδιας, κάτι το οποίο ορισμένοι εντός της Ν.Δ. ερμηνεύουν ως προάγγελο συμμαχίας τους στις επόμενες εθνικές εκλογές, δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να μετακινηθεί από την εκλογική περιφέρεια της Κέρκυρας σε αυτή της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο πρώτος. Ωστόσο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μετακλητοί και ειδικοί σύμβουλοι στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης να αγγίζουν σήμερα τους είκοσι. Μεταξύ άλλων, παρέμειναν στις θέσεις του οι Ευάγγελος Αντωνάκος, Δημήτρης Δενιόζος, Ελένη Μπέσκου, Νίκος Καμβύσης, Ηρώ Ράντου και Δημήτρης Γιαννίρης, ενώ προστέθηκαν οι Αγγελική Ασβέστη, Ιωάννης Ζήσης και Ευκλείδης Σακελλάριος. 
Parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...