Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επικοινωνεί το μυαλό τους με τον κόλο τους;



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να μην διεξαχθεί τελικά το δημοψήφισμα, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης. «Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια» είπε χαρακτηριστικά.

«Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών» αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε είτε να ματαιώσει το δημοψήφισμα, είτε να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «Ναι» σε μια συμφωνία με τους πιστωτές, εάν αυτή επιτευχθεί.
Ο  Βενιζέλος επανέλαβε την αναγκαιότητα ενός συμβιβασμού, στο πλαίσιο μιας ακύρωσης του δημοψηφίσματος, ή έστω, στροφής της κυβέρνησης ως προς αυτό: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι της ακύρωσης του δημοψηφίσματος ή έστω της μεταστροφής του προς το «ναι» ώστε να αποσπάσει την έγκριση του λαού για τα σκληρά μέτρα που ο ίδιος πρότεινε στην τρόικα».

Δεν γνωρίζουν οι κόπανοι ότι όπως ορίζει το άρθρο 34 παράγραφος 1 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση της ΠΝΠ, δηλαδή με μια νεότερη ΠΝΠ, η κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ελλείψει όμως χρόνου στην παρούσα φάση η κλειστή Βουλή δεν μπορεί να το κάνει.
Γιατί τότε λένε βλακείες και κάνουν και τους υπουργούς. Το δημοψήφισμα πλέον δεν ακυρώνετε παρά μόνο αντισυνταγματικά.
Της ίδιες μαλακίες είπε και το χοντρογούρουνο που κάνει και  τον συνταγματολόγο ο Μπένυ.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΩΤΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ! Γιατί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει δημοψήφισμα...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΧΧΧΧ ΤΙ ΦΩΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...