Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας αρνείται να περάσει τα νομοσχέδια που του σερβίρουν οι ευρωετέρες από τη Βουλή.



Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης διεκόπη λίγο πριν τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξουν άτυπες διαβουλεύσεις, όπως τόνισε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Κατά πληροφορίες, οι ηγέτες της ευρωζώνης προτείνουν πρώτα να ψηφιστούν τα μέτρα από την ελληνική Βουλή και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει αυτό το σενάριο.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει δώσει εντολή σε συνεργάτες και συμβούλους του επί νομικών θεμάτων, να ετοιμάσουν το απαραίτητο πλαίσιο για να παρουσιαστούν άμεσα στη Βουλή ως νόμοι προς ψήφιση μερικά από τα μέτρα που οι εταίροι έχουν ζητήσει να περάσουν απαραιτήτως, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...

Στα 82 με 86 δισ. ευρώ προσδιορίζουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας - Δεν υπάρχει αναφορά σε κούρεμα καταθέσεων - Ετοιμάζουν ταμείο για να ρευστοποιήσουν κρατικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ
Τη μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο (trust fund) όπως το Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν...και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους, προβλέπει το προσχέδιο του Eurogroup. Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε οι ελληνικές αρχές καλούνται να προχωρήσουν στην δημιουργία του ταμείου αυτού, όπου θα κατατεθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ.

 

Την ίδια ώρα προκαλεί το παλιοτόμαρο της ΝουΔουλας….



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...