Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τσιπρας: Το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες είναι συνάρτηση της τελικής κύρωσης της συμφωνίας. Σε ένα μήνα θα γίνει αυτό.



Πότε, ρε; Φτάσαμε στο μισό και παραπάνω του καλοκαιριού. Κατέστρεψες την ηρεμία του κόσμου. Για πες αλεύρι. Το πλήθος σε γυρεύει…
«Από τα 25 δισ. ευρώ που θα ρευστοποιηθούν σε βάθος 30ετίας, τα 12.5 δισ. ευρώ θα πάνε σε ανάπτυξη και τα υπόλοιπα για την αποπληρωμή του χρέους. Η βασική θέση των Ευρωπαίων ήταν “ξεχάστε το φρέσκο χρήμα!”
Τα 25 δισ. ευρώ είναι αρκετά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για εξυγίανση (π.χ με τα κόκκινα δάνεια), ώστε να μην προχωρήσουμε σε κούρεμα καταθέσεων. Οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση – Θα απαιτηθούν γύρω στα 10 – 15 δισ.
“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις των Ελλήνων που δεν τις πήραν. Το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες είναι συνάρτηση της τελικής κύρωσης της συμφωνίας. Σε ένα μήνα θα γίνει αυτό. Αλλά πιστεύω ότι μετά την ψηφοφορία της συμφωνίας και από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, τότε θα κινητοποιηθεί η ΕΚΤ και σταδιακά θα αυξηθεί και το ημερήσιο όριο. Σταδιακά πάντως θα γίνει η επαναφορά του τραπεζικού συστήματος».
Αυτά είπε ο κύριος Τσίπρας στην στημένη συνέντευξη της ΕΡΤ.



Ποιες πράξεις γίνονται στα γκισέ των τραπεζών...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...