Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Εάν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους.



«Εάν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα δεν χρειάζεται η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, καθώς υπερισχύει η λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος», δηλώνει ανώτατη πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως μόνο οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι αυτοί που θα χρειαστεί να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο και προσέθεσε πως το «ΝΑΙ» δεσμεύει την κυβέρνηση σε αποδοχή της πρότασης των εταίρων που θα συνοδεύεται με μια προσπάθεια βελτίωσης των όρων. Δήλωσε κατηγορηματικά πως το «ΝΑΙ» δεν θα σημάνει παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση προσφυγή στις κάλπες, τις οποίες πάντως τις θεωρεί δεδομένες αλλά τις τοποθετεί τον Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση επικράτησης του «ΌΧΙ», σημείωσε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει την συνέχιση της διαπραγμάτευσης στη βάση της πρότασης που υπάρχει ήδη στο τραπέζι και επί της οποίας, όπως έλεγε, «υπάρχει ήδη θετικό σήμα». Παράλληλα τόνιζε με νόημα πως το «ΌΧΙ» για την κυβέρνηση δεν θα σημάνει σε καμία περίπτωση επιστροφή στη δραχμή.
Είναι προφανές όμως ότι τα εμπόδια που αποτρέπουν από μια συμφωνία δεν είναι οικονομικά αλλά πολιτικά. Δεν θέλουν οι Γερμανοί να σώσουν τον λαό, θέλουν να συνεχίσουν να εξουσιάζουν την Ευρώπη με τα τοκογλυφικά τους τερτίπια. Η θλιβερή γερμανική κυβέρνηση  μόλις διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα υποταχθεί στα τοκογλυφικά σχέδιά τους, έβαλε πλώρη στο να τη ρίξουν. Να ρίξουν μια Κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη από το λαό και να στείλουν ένα μήνυμα σε κάθε αριστερό ότι δεν θα πρέπει να σηκώσουν κεφάλι.
Φανταστείτε μια Ευρώπη που θα έχει στο μέλλον κι άλλες αριστερές Κυβερνήσεις. Τότε τα "γεράκια της λιτότητας" δεν θα έχουν που να κρυφτούν.
Αυτοί είναι η μεταπολεμική Γερμανία. Μια χώρα που πέτυχε το λεγόμενο "γερμανικό θαύμα" μετά το τέλος του ναζισμού μόνο μέσω διαγραφής των χρεών της από τους πάλαι ποτέ Συμμάχους. Τώρα, ως άλλοι Ες - Ες έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη όχι με στρατιωτικά μέσα αλλά με άθλιους τρόπους που τους προσφέρουν οι αγορές.
Δεν τους ενδιαφέρει αν οι λαοί λιμοκτονούν ή αν λιποθυμούν μπροστά σε τράπεζες περιμένοντας ένα "φιλοδώρημα" από τη σύνταξη που με τόσα χρόνια εργασίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν. Το μόνο τους μέλημα είναι να μειώσουν μισθούς, συντάξεις και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ
Μπορεί τα άλλα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και μη, να μην έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της Bundestag, όσοι την παρακολούθησαν όμως σίγουρα είδαν αυτό που όλοι σκεφτόμασταν αλλά κανείς δεν παραδεχόταν.
Στόχος των ναζι γερμανών δεν είναι η βοήθεια της Ελλάδας αλλά η υποδούλωση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Μέρκελ όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι δεν θα γίνει καμία προσπάθεια αν δεν γίνει το δημοψήφισμα ακυρώνοντας έτσι όλες τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού το τελευταίο 48ωρο. Αγνοεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός με την τελευταία του πρόταση έκανε πίσω σε πάρα πολλά θέματα. Δεν το εξέτασε καν. "Τίποτα δεν θα συζητήσουμε πριν το δημοψήφισμα", ξαναείπε.
Ο Γκάμπριελ που κατά το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο ΓΑΠ, φώναζε σε όλη τη Bundestag ένα μεγάλο ΟΧΙ, τώρα έχει γίνει υπέρμαχος του. Ελπίζει σε ένα ΝΑΙ το οποίο κατά την γνώμη του θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Έριξε όλες τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, και όχι στα αρπακτικά της Τρόϊκας.
Για τον Σόιμπλε τι να πει κανείς. Τα έχουμε ξαναγράψει. Είναι απύθμενο το μένος του κατά της Ελλάδας σε σημείο κυνικό. Πριν λίγο άλλωστε δήλωσε ότι έχασε ένα μπουκάλι κρασί σε στοίχημα όταν ο ΓΑΠ είχε εξαγγείλει το δημοψήφισμα αλλά στην πορεία έπεσε από την εξουσία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...