Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Λέτε ο Μπάτλερ της Μέρκελ ο Ντραγκι να της χαλάσει το χατίρι;



Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ όπου θα κληθεί να αποφασίσει για το εάν θα κόψει τελείως την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες που έρχονται κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι καθώς όπως λέγεται οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται είναι δραματικοί, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κεντρικών τραπεζιτών θέλουν να μπει ένα τέλος και να σταματήσει η περαιτέρω χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα.
Χαρακτηριστική είναι περίπτωση του κεντρικού τραπεζίτης της Γερμανίας, κ. Βάιντμαν, ο οποίος ζητάει να ενταθούν οι πιέσεις -μέσω του ELA- στις ελληνικές τράπεζες αλλά και να αυξηθεί κατά 10% το περιθώριο επιβάρυνσης των ελληνικών εγγυήσεων, τα γνωστά «collaterals».


Καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά σε μία διαγγελματικού χαρακτήρα ομιλία η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής Βουλής όπου συζητείται το ελληνικό ζήτημα. Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάση για διαπραγμάτευση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...