Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πόσο μπορείς να κυβερνάς με την πολιτική "φιλανθρωπία" των υπολοίπων;



Mε μόνο 124 βουλευτές στο τσουβάλι του Σύριζα, ο Τσίπρας είναι σε κατάσταση πανικού, και φέρετε να  προσανατολίζεται σε εκλογές για τα μέσα φθινοπώρου. Δεν θέλει λέει να στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Αυτό που προέχει είναι η υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, που όμως θέλει την βοήθεια της αντιπολίτευσης για να υλοποιηθεί.  Με νύχια και με δόντια να υπογράψουμε τη συμφωνία.  Σε ότι αφορά τις ψήφους τις αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετέχω σε σενάρια κυβέρνησης με αυτές τις τρεις δυνάμεις». Σύμφωνα δε με δημοσίευμα, προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας, όπως δείχνει άλλωστε και ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Δεν έχω πλειοψηφία. Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί. Είμαι αναγκασμένος να εξετάσω τις κάλπες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας». Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους δανειστές, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και εκλογές για τον Ιούνιο του 2016. εκτιμά, μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα Επειδή, όμως, μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να «τραβήξει» για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα και επειδή σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί πιθανότατα κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποιεί: «Αν χρειαστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, θα γίνει χωρίς εμένα».


Οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν στην τελευταία ψηφοφορία (32 “όχι”, 6 “παρών” και μία απουσία) δεν δίνουν την έδρα τους ούτε ανεξαρτητοποιούνται ενώ δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο κι αν αυτό δεν βγάζει νόημα. Ασφαλως θα τους ακολουθησουν και αλλοι στην διαφωνία. Ο Τσίπρας δεν κρύβει τη δυσφορία του αλλά δεν κάνει το επόμενο βήμα, όμως απάντηση θα δοθεί με τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν θα δουν τα ονόματά τους οι διαφωνούντες. Όπως και να χει, μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν αρκετές ψηφοφορίες μέτρων με τις οποίες θα εμπεδώνεται η de facto διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι θέμα χρόνου να περάσει από τη σφαίρα του ανομολόγητου, στην επισημοποίηση ενός νέου κόμματος. .



Εμάς πάντως η μεγάλη μας απορία είναι. Πως δεν καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμα είναι εντελώς ανεφάρμοστο, ανεδαφικό, και καταστροφικό για την χώρα, και ότι….. θα τον πάρουν με τις πέτρες στο τέλος. Δεν θα την γλυτώσει. Τι του βρήκε η Μέρκελ και τον κρατά τόσο πολύ.  
Μήπως έχει στα χέρια της τίποτα…. αμερικανικά payroll.


Μόνο αυτό το βίντεο να δείτε εδώ Τσιπρανδρέου  vs  Παπανδρέου Βρείτε τις διαφορές! καταλαβαίνεται ότι είχαν τους ίδιους αμερικανούς μέντορες.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...