Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Λάος… βλαμμένος… πάντα ….νικημένος



Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει όλοι οι τηλεοπτικοί δίαυλοι υπέρ του «ΝΑΙ», στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι τόσο ενορχηστρωμένη, μελετημένη και στοχευμένη, που ο Γ. Φλέσσας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Civitas, της εταιρείας που οργάνωσε τα χρηματοδοτούμενα από το ΔΝΤ σεμινάρια χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε δημοσιογράφους), σίγουρα θα αισθάνεται περήφανος.
Αυτή είναι η μία μόνο διάσταση. Η άλλη και η πιο ουσιαστική είναι η στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητική εξουσίας δεν έκανε το παραμικρό –πέρα από λεκτικές διακηρύξεις- .να αντιμετωπίσει την ασυδοσία των τηλεοπτικών καναλιών που λυμαίνονται ασύδοτα  για δεκαετίες τις τηλεοπτικές συχνότητες. Οι βαρόνοι ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών έχουν λάβει παράνομα –χωρίς να καταβάλουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις- από τις ανακεφαλαιούμενες με χρήματα του ελληνικού λαού τράπεζες, θαλασσοδάνεια που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Και αντί τα χρήματα αυτά να γίνουν από την κυβέρνηση άμεσα απαιτητά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις κυβερνητικών παραγόντων  με εκπροσώπους  της «Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας», χωρίς να ξέρουμε το αντικείμενο αυτών των συνομιλιών.
Η κυβερνητική αναβολή, η αναποφασιστικότητα, η προβληματική αδράνεια να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο θα έχει τέτοιες συνέπειες που θα κλονίσουν ακόμα και την παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία.

"μπλοκάκιας"


Όλα αυτά τα σκουπίδια - πολίτες που βγάζουν στα ρεπορτάζ είναι τα ίδια που ζητιάνευαν και έψαχναν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών βρίζοντας τον Σαμαρά. Είναι τα ίδια σκουπίδια που περίμεναν στις ουρές της χρυσής αυγής για μισό κιλό μακαρόνια. Είναι τα ιδια που ψηφίζουν μια ζωή τους τυράννους τους βρίζοντας τους. Είναι τα ίδια που αν τους πετάξεις ένα κόκαλο σου κάνουν «πίπα» για να επιβιώσουν  μη σκεπτόμενοι το μέλλον των παιδιών τους. Τα ίδια που έριχναν κατάρες στους τοκογλύφους μόλις τους έκοψαν πέντε ευρώ , τα ίδια παρακαλούν να τους λυπηθούν και να τους κόψουν όσα θέλουν, αφού αυτό θα συμβεί με το ΝΑΙ.
Εάν υπήρχε Καιάδας θα ήταν το κατάλληλο σπίτι τους γατί είναι μη σκεπτόμενα όντα αλλά συρόμενα  με φτηνά κίνητρα-δολώματα  από τους εκάστοτε  λήσταρχους. Εμείς δεν τους λυπόμαστε γιατί δεν αξίζουν  κάτι τέτοιο. Πάντα ήταν με την ..Κυβέρνηση αρκεί να τους έριχνε λίγο ….κανναβούρι.     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλει να έχεις μεγάλα αρχιδια για να σκιαγραφήσεις έτσι την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . Μπράβο. Τα γράφεις ωμα αλλά σε έχουμε συνηθίσει έτσι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...