Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σταματήστε να μας ξεφτιλίζετε άλλο, γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.



Επειδή συμφωνήσατε με την Μέρκελ να την διώξετε ψάχνετε να βρείτε τρόπους;  Δεν ντρέπεστε μωρέ γερμανόδουλοι καθόλου; To τερματίσατε και θα φάτε το κεφάλι σας. Παλιοαλήτες κάνατε το σύνταγμα κουρελόχαρτο, αλλά θα βρεθεί μπροστά σας. Ρε καθικια δεν γνωρίζετε ότι η συμφωνία υπορράφθηκε με δεσμευτικο δημοψήφισμα και  αυτή που φέρατε είναι αντισυνταγματική; Tώρα θέλετε να διώξετε την μόνη που κράτησε ψηλά την βουλή για να μην σας χαλάσει τα προδοτικά σχέδια σας. .   

Έκδηλη είναι η ανησυχία σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν έως την Τετάρτη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν οι πιστωτές.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα αρμόδια υπουργεία, αλλά και στα στρατηγία των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το αν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα μπλοκάρει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα τινάξει την προοπτική συμφωνίας με τους εταίρους στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων, προκειμένου να σχεδιαστούν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενου «αντάρτικου» από την πρόεδρο της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Όμως, ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό, πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή. Βέλη προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε με δηλώσεις του...
ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παράλληλα, ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό να φέρει τα δύσκολα νομοσχέδια στη Βουλή, καθώς υπάρχει πλειοψηφία εθνικής ευθύνης.
«Η πρόεδρος της Βουλής είναι ένα θεσμικό και πολιτικό βάρος. όχι μόνο για τη Βουλή αλλά για τη χώρα. Κάποιος την επέβαλε και την επέλεξε. Όποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, πρέπει να βρει και τη λύση του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα είμαστε οι πρώτοι στον πλανήτη που κυβέρνηση σουτάρει την κυβερνητική πρόεδρο της βουλής. Οι τύποι είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν, και εάν δεν θέλουν να τους διώξουμε ακόμη και με την βία, εξασκώντας τε συνταγματικά δικαιώματα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο τσιπρας τον ήπιε τον… γερμανικό καφέ που του σέρβιρε η Μέρκελ

Ανώνυμος είπε...

η ζωη και η ραχηλ τους ξεβρακωσανε! τους περιμενει διπλο στραπον εφοσον τολμησουν να τις διαγραψουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...