Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σουλτς: Στην «κόψη του ξυραφιού» οι διαπραγματεύσεις- Μπορεί να αποσυντεθεί η ευρωζώνη



Μετά από περισσότερες από 14 ώρες οι ηγέτες της Ευρωζώνης συνεχίζουν να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.  Για «σχεδόν συμφωνία» έκανε λόγο η Λιθουανή πρόεδρος, σύμφωνα με το CNBC, αποχωρώντας από το κτίριο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής. Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας. Ο ίδιος έγραψε συγκεκριμένα στο twitter ότι απέμεινε ένα θέμα ανοιχτό. Είναι προφανές ότι η Σύνοδο Κορυφής θέλει να τελειώνει σήμερα με το Ελληνικό ζήτημα χωρίς να υπάρχει άλλο ανοιχτό θέμα. Λογικά σε λίγο θα ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά αυτήν την ώρα. Το πρώτο αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μετά τη λήξη της... τρέχουσας σύμβασης (Μάρτιος 2016) και το ζήτημα της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του κράτους ύψους μέχρι 50 δισ. σε ειδικό ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο.
Κάποιοι από τους ηγέτες απέρριψαν την πρόταση για το Ταμείο των 7 δισ. Το ΔΝΤ μίλησε για 7 δισ., η Ελλάδα για 17 δισ. , αλλά οι Γερμανοί επιμένουν στα 50 δισ.
Σύμφωνα με το ARD Morgennmagazin, που επικαλείται υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους, οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...