Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Το «ύποπτο» Spiegel σπρώχνει στην.. ..αυτοκτονία τον Τσιπρα



«Αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το περιοδικό Spiegel.
 Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ψηφίσει το μνημόνιο στην ελληνική βουλή και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους επικριτές του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές.»
Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα θα μπορούσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί του. Αυτό δείχνει η πρώτη έρευνα μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 42,5% έναντι 21,5% της ΝΔ μια επιβλητική διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων», αναφέρει το άρθρο.
Το συμπέρασμα του περιοδικού είναι πως: «Αν ο Τσίπρας στην πραγματικότητα επιλέξει την λύση των πρόωρων εκλογών, έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταλάβει 164 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες. Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ του νέου προγράμματος βοήθειας, αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...