Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Ούτε χαλικάκι δεν μπορείς να σηκώσεις, χωρίς να βρεις από κάτω κάποιον από το Μητσοτακέικο.Το χρηματιστηριακό τζογάρισμα ετών και η εξαΰλωση των αποθεματικών συνθέτουν ανάγλυφα τη χρόνια κακοδιαχείριση του παλαιότερου οικοτροφείου της χώρας. Οι επιλογές του παρελθόντος ως προς τα πρόσωπα του «Χατζηκώνστα» συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού συγγένειες και υποχρεώσεις κεφαλαιοποιήθηκαν αναλόγως.
Το ίδρυμα Χατζηκώνστα αποτελεί φιλανθρωπικό κληροδότημα, με στόχο την περίθαλψη και υποστήριξη άπορων παιδιών με πλήρη ή μερική εισαγωγή. Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία δημιουργήθηκε από κληροδοσίες και δωρεές των ευεργετών του. Τρία από τα μέλη του συμβουλίου διορίζονται απευθείας από το δήμο Αθηναίων και τρία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Τον Ιανουάριο του 2003 και ενώ η κ. Μπακογιάννη έχει αναλάβει τα ηνία του δήμου Αθηναίων, πρόεδρος ορίζεται ο καθηγητής του Καποδιστριακού, Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης, ο οποίος «τυχαίνει» να είναι ξάδερφος της.
Τη σκυτάλη από τον Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη πήρε ο Γεώργιος Ιωαννίδης, που πρόσφατα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Πριν όμως γίνει αυτό και κατά την περίοδο που ο κ. Πανεθυμιτάκης ασκούσε διοίκηση στο ίδρυμα, ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Siemens, Λεωνίδας Δραγουμάνος, αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή διευθυντή.
Ειδικότερα, διορίστηκε στις αρχές του 2009. Δηλαδή, λίγους μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο για τις αδιαφανείς συναλλαγές -κάποιοι τις χαρακτήρισαν και «δώρα»- μεταξύ μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και του Mr Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Στην πολυδιάστατη δικογραφία της Siemens υπήρχαν τιμολόγια που αφορούσαν τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο παραδόθηκε στο εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη στο Κολωνάκι. Το συνολικό κόστος των τιμολογίων ήταν 14.786,31 ευρώ και κόπηκαν στο όνομα του τότε στενού συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη, Λεωνίδα Δραγουμάνου.
Ο κ. Δραγουμάνος είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναλάβει το πολιτικό κόστος που βάραινε την πρώην υπουργό, αφού λίγο αργότερα παραιτήθηκε, παραδεχόμενος αρχικά ότι ξέχασε να πληρώσει τα τιμολόγια.
Πέρα από τις... επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις γύρω από τους διορισμούς στο ίδρυμα Χατζηκώνστα και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνει ένας κατ΄ ομολογία και υπογραφή εμπλεκόμενος σε ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο μέσα σε ένα ίδρυμα για άπορα παιδιά. Αξιοσημείωτο δε πως από το 2011 ο κ. Δραγουμάνος ανέλαβε τη θέση του διευθυντή στο ίδρυμα Χατζηκώνστα.
 
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...