Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δώσε κλίνη στον …ψωριάρη, να σου βρωμίσει το ξενοδοχείο.



Σαν βγεις στο πηγαιμό για τον Μαραθώνα, πρόσεχε την… ψώρα.
Σε καταγγελία για επιδημία ψώρας σε ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες στη Νέα Μάκρη προχώρησε το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Βύρωνα.
Σύμφωνα με την καταγγελία τα πρώτα κρούσματα εκδηλώθηκαν πριν από περίπου 15 ημέρες ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αν και ενημερώθηκε «δήλωσε πλήρη αναρμοδιότητα για την λήψη μέτρων πρόληψης και απολύμανσης του χώρου».
Το ζήτημα όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την δημόσια υγεία
Η καταγγελία των υπευθύνων του κοινωνικού ιατρείου έχει ως εξής:

Στην ομάδα προσφύγων, η οποία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ΜΑΡΑΘΩΝ ΜΠΗΤΣ στη Νέα Μάκρη στα πλαίσια προγραμμάτων της ΜΚΟ PRAKSIS, εκδηλώθηκε επιδημία ΨΩΡΑΣ η οποία ήδη έχει προσβάλλει σημαντικό αριθμό των εκεί προσφύγων. Η ασθένεια έχει εκδηλωθεί πριν από 12-15 ημέρες ίσως και περισσότερο…

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ειδοποιήθηκε πριν από ορισμένες ημέρες για την εκδήλωση της μεταδιδόμενης και επώδυνης αυτής ασθένειας δήλωσε πλήρη αναρμοδιότητα (!...) για την λήψη οποιοδήποτε μέτρων πρόληψης και απολύμανσης του χώρου, ή δε κεντρική διοίκηση της ΜΚΟ PRAKSIS, με την οποία το Κοινωνικό Ιατρ. Φαρμακείο Βύρωνα επικοινώνησε σήμερα για να την ενημερώσει σχετικά, δεν φαίνεται ότι είχε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα αυτό, δηλ. για τα ζητήματα θεραπείας των ασθενών που είχαν προσβληθεί από ψώρα, την αγορά και διάθεση των απαραίτητων φαρμάκων, τα ζητήματα απολύμανσης του χώρου, των ρούχων των ασθενών και άλλων αναγκαίων ενεργειών για την αποτροπή μετάδοσης της ασθένειας και την προστασία των προσφύγων από την επώδυνη αυτή και μολυσματική ασθένεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...